Jūrmalas domē atklās izstādi "Gaismas pieskāriens"

Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

28. februārī Jūrmalas domē tiks atklāta Oļega Kolpaščikova fotogrāfiju izstāde "Gaismas pieskāriens".

Izstādē būs apskatāmi 16 darbi no "Baltā spieķa" projektiem, kas saistīti ar neredzīgo integrācijas jautājumiem sabiedrībā. Izstādē "Gaismas pieskāriens" attēlots organizācijas darbības loks – neredzīgo dalība sabiedrībā, viņu dzīves telpa, specifika un aktivitātes. O. Kolpaščikova mērķis ir ļaut ieraudzīt pašsaprotamo – to, ka neredzīgie ir pilnvērtīgi sabiedrības locekļi, vēsta LETA.

 

Formāts, kurā tiks piedāvāta šī izstāde, ir četras bildes no četriem māksliniekiem, ar kuriem sadarbojas Kolpaščikovs. Četri mākslinieki, kuri ir notvēruši kadrus pēc viņa intuīcijas, ir Nataša Podunova, mākslas foto grāmatas "Skaties plašāk" līdzautore, Sergejs Popolzins, neredzīgs gleznotājs, kura darbi iemūžināti fotogrāfijās, kā arī mākslas fotogrāfe Irina Baženova un Romans, Kolpaščikova draugs, kurš piedalījies un iemūžinājis "Baltā spieķa" burāšanas projektu "Gara buras".

O. Kolpaščikovs ir organizācijas "Baltais spieķis" vadītājs un patlaban viņš dzīvo Krievijā. Viņš ir neredzīgs jau 18 gadu. Viņš strādā kā biznesa konsultants, biznesa treneris, kā arī vada seminārus un neredzīgo integrējošas aktivitātes Krievijā, Baltijas valstīs un citur.

 

Papildus Info