09.02.2013 08:17

Aptauja Olainē: Vai potējaties pret gripu?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka saslimstība ar gripu sasniegusi epidēmijas līmeni – reģistrēts 231 gripas saslimšanas gadījums.

Gripa izplatījusies arī Pierīgā. Taču, piemēram, Siguldā pacientu ārstēšanu apgrūtina pašu ārstu slimošana. Līdz ar gripas aktivizēšanos atkal sākta diskusija par to, vai vakcinēties pret gripu. Vieni teic, ka tā ir labākā aizsardzība, taču citi uzskata, ka šādas potes tikai sagrauj imunitāti un atstāj negatīvas, paliekošas pēdas organismā.

Sintija Krutjakova, pārdevēja:

– Pret gripu potējos katru gadu. Šogad vēl nepaguvu, jo visa ģimene ļoti slimojām. Taču plānoju jau drīzumā doties pie ārsta un sapotēties. Domāju, ka potēties vajag, kaut drusku jau tā pote pasargā.
Aldis G., pensionārs:

– Pret gripu vakcinējos katru gadu un arī šogad pēc dakteres ieteikuma jau sapotējos. Nezinu, cik ļoti pote palīdz, bet ar gripu neesmu slimojis gadus desmit. Lai neslimotu, ēdu arī ķiplokus.
Kristaps Holšteins, uzņēmējs no Jaunolaines:

– Bērni ir vakcinēti – bērnudārzā ir lielāka iespēja saslimt, bet pats esmu vakcinējies pret ērču encefalītu, jo tas ir ilgtspējīgāk, bet pret gripu un tās dažādajiem paveidiem jāpotējas katru gadu, tas man nešķiet aktuāli. Slimoju reti, jo man ir aktīvs dzīvesveids.
Ruslans Ņikitins "Latvijas Dzelzceļa" darbinieks no Jaunolaines:

– Līdz šim neesmu potējies. Bērni gan bijuši potēti. Pagaidām, par laimi, neesmu slimojis ar gripu. Lai nesaslimtu, ēdu ķiplokus, dzeru tēju ar citronu. Nevar jau zināt, kā šīs potes iespaido imunitāti.



Foto: Krišjānis Grantiņš

Iepriekš:

Gripa uzņem apgriezienus, aicina slimiem neiet uz darbu un skolu

Gripa sākusi sirot arī pa Pierīgu