"Royal Canin” ziemas čempionāts

Sestdien atpūtas kompleksā "Turbas", Ikšķiles novada Tūrkalnē, notiks Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas organizētās kamanu suņu sporta sacensības "Royal Canin" ziemas čempionāts un Baltijas ziemas kausa izcīņa.

 

Sacensībās par ātrākā un spēcīgākā titulu cīnīsies Aļaskas un Sibīrijas haskiji, Aļaskas malamuti, vācu aitu suņi un citu šķirņu suņi. Piedalīties drīkst ikviens, kam piemīt azarts un vēlme aktīvi pavadīt laiku kopā ar savu suni.

Ziemas čempionātā sacensības noritēs vairākās kategorijās – viena suņa skijorings, divu suņu kamanas, četru suņu kamanas, sešu suņu kamanas, kā arī minipulings – izklaides posms, kad suns velk nelielas kamaniņas, kurās ir 20 kg smagums.

Katram dalībniekam paredzēti divi starti – viens no rīta aptuveni plkst. 12, otrs tumsā pēc plkst. 18. Dalībniekiem jānodrošina sevi ar lampām (galvas vai citas), kas izgaismos kamanu ceļu tumsā, un atstarojošu apģērbu (piemēram, vestes), startējot tumšajā diennakts laikā. Trases garums – aptuveni 5 km, tā būs marķēta tā, lai ir izbraucama tumsā.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ikšķiles novads, atpūtas komplekss
  • Notikuma sākums: 2013-02-09 12:00:00