Autokross un folkreiss Upesciemā

LAF folkreisa Ziemas kausa izcīņas pirmais posms un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņas pirmais posms notiks sestdien Garkalnes novada Upesciema autotrasē.

 

Upesciema autotrase LAF folkreisu un autokrosu uzņems pirmo reizi. Folkreisa ziemas sezonā paredzēti pieci posmi, savukārt jaunizveidotā autokrosa kausa izcīņa būs seriāls visa gada garumā. LAF Krosa komisijas kausa izcīņa būs laba treniņu iespēja esošajiem Latvijas autokrosa čempionāta dalībniekiem, kā arī spēku pārbaude tiem, kas vēl gatavojas nonākšanai krosa augstākajā līgā.

Folkreisā ne sporta, ne tehniskie noteikumi nav piedzīvojuši dramatiskas izmaiņas. Tāpat sporta veids saglabā unikālo iespēju – par salīdzinoši mazām izmaksām nonākt uz starta īstās autosacīkstēs ar īstu sporta auto.

Folkreisa sacensību laikā jebkurš klātesošais vecumā no 18 gadiem var iegādāties jebkuru trasē redzēto folkreisa auto par fiksēto samaksu 950 eiro, bet mašīnas īpašnieks no darījuma atteikties nedrīkst. Tas nozīmē, ka, pirmkārt, jebkurš skatītājs jau nākamajā posmā var stāties uz starta, otrkārt, fakts, ka jebkuru auto var nopirkt sportistu ierobežo tēriņos tehnikas sagatavošanai, tā padarot tehniskos apstākļus ļoti līdzīgus un sacensības – neprognozējamas.

Papildus Info

  • Norises vieta: Upesciema autotrase
  • Notikuma sākums: 2013-01-19 11:00:00