"Porcelāna pasakas" Babītē

Mākslinieces Ilzes Krastiņas personālizstāde "Porcelāna pasakas" ir apskatāma Babītes mūzikas skolā Pinķos, mūzikas skolas zālē.



Ilze Krastiņa dzimusi 1979. gadā, beigusi Rīgas Lietišķās mākslas koledžu un Latvijas Universitātes Pedagoģijas un Psiholoģijas fakultāti.

"Porcelāna pasakas" ir gleznās stāstīts stāsts par trausli sievišķīgu pausaules un sievietes uztveri paaudzei, kura vēl paspēja uzaugt ar pasakām par burvēm, burvjiem, fejām, apburtām un dusošām princesēm, princesēm uz zirņa un citām. Izstāde ir kā manifests atkal atklājamai sievišķībai.

Mākslas telpā, piemēram, kino un citās tās izpausmēs, aizvien vairāk glorificē sievietes vīrišķīgā spēka pusi. Pamazām sāk pazust apziņa par sievišķīgo burvību – sākot no mazas meitenes iztēles pasaules līdz pieaugušas sievietes sapņiem. Pasakas mums ļauj būt trauslām un drosmīgām reizē, dod patvērumu tik šķietami trauslu kā porcelāns, tajā pašā laikā ļoti smalku un niansētu sajūtās, formās un estētikā. 

Pasaka un sieviete ir tik smalka un trausla kā apgleznots porcelāns un vienmēr atgādinās par to, par ko mēs, mazi puikas un meitenes, izaugot klusi, klusi sapņojam kopš bērnības. 

Papildus Info

  • Norises vieta: Babītes mūzikas skola
  • Notikuma sākums: 2012-10-03 10:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-11-03 17:00:00