Dr. Evas Raihas metode "Maigā Bio-Enerģētika"

Neatceros, kas ir teicis šos vārdus, bet tie tik ļoti uzrunā: "Bērnībā mēs ticējām, ka viss ir iespējams... līdz brīdim, kad kāds pateica, ka tā nav... un mēs noticējām..."

Varbūt tie bija vecāki, varbūt vecvecāki, varbūt skolotājs... ne jau aiz ļauna prāta, aiz vēlēšanās pasargāt. Bet neticība saviem spēkiem iegūla mūsos uz ilgiem laikiem. Ne visos. Daļa no mums saglabāja savus sapņus un arī tos realizēja, daļa saguma un teica: "Ko tad es... es jau nevaru."

Kādu no mums vecāki nebija plānojuši, tā vienkārši gadījās... Un kā nesanāk tā nesanāk dzīvē izveidot stabilas attiecības. Visu laiku gruzd doma – vai mani tiešām grib? Visi mēs nākam šajā pasaulē ar vēlmi mīlēt un būt mīlētiem. Ja šīs mīlestības dzīvē nav bijis, vai bijis par maz, mēs iemācāmies iztikt bez. Pēc principa – nu nevajag arī! Lai nesāpētu, lai nebūtu jājūt.

Daudzi no mums, bērnībā nesaprasti, esam iemācījušies savas sajūtas, emocijas, vajadzības "norīt". Kāda jēga teikt, tāpat nesapratīs, vēl ko sliktu dabūsim par sevi dzirdēt, labāk jau nerādīt. Vēlāk dzīvē mēs cīnāmies ar kuņģa kaitēm un citām gremošanas problēmām. Ārsti saka – psihosomatiska, bet no tā, ka zinām, labāk nekļūst. Cēloņus, no kurienes tas viss, rakt ļoti negribas. Vieglāk ir nedomāt!

Un tad vēlāk dzīvē mēs redzam, kā mūsu bērni atkārto mūsu "kļūdas". Tik ļoti gribējās, lai viņiem būtu citādi, bet citādi viņi neprot. Mūsu bērni mācās no mums. Mazliet no tā, ko mēs sakām, daudz no tā, ko mēs darām un kā dzīvojam. Tā ir mūsu atbildība – iepazīt sevi pašu, lai atbrīvotu nākamās paaudzes no ierastajiem dzimtas modeļiem un scenārijiem. Ja vien mēs novēlam saviem bērniem iet savu ceļu, ne mūsējo, vai omes, vai vecvecāku novēlētu.

Ir daudz dažādu metožu, ar kurām varam savas lietas risināt, lai atgrieztos pie savas būtības. Maigā Bio-Enerģētika (MBE) ir tikai vēl viena no tām. Droši vien ne labāka, ne sliktāka par citām. Vienkārši citāda. Un varbūt arī tavējā.

Uz ko balstīta šī metode? Uz cilvēkmīlestību, uz dziļu pietāti pret otru. Uz ticību katra cilvēka iekšējam spēkam piecelties, lai cik ļoti dzīve būtu viņa situsi. Palīdzēsim taurenim izkļūt no kūniņas, un viņš nekad nelidos. Palīdzēsim cālim izlauzties no čaumalas, un mēs būsim izdarījuši "lāča pakalpojumu". Jaunā dzīvība visdrīzāk izdzisīs.

Ir kāds noslēpumains spēks šajā cīņā, kas ir jāizcīna pašam. Tāpat arī bērns cīnās, lai nokļūtu šajā pasaulē. Mēs palīdzam, bet, ja mēs palīdzam par daudz, mēs varam radīt problēmas, par kurām bieži pat nenojaušam. Tāpat mums pašiem ir jāizcīna cīņa ar saviem pagātnes rēgiem. MBE nav par padomu došanu, par darīšanu otra vietā vai par nostāju "es zinu, kas tev kaiš" vai par "birku karināšanu". Tā ir par sevis paša atrašanu.

Piedāvājam iepazīties ar šo metodi tuvāk. Latvijā šo metodi māca Ričards Overlijs no ASV (www.gentlebio-energetics.com). Mācījies pie metodes pamatlicējas Evas Raihas, bijis viņas asistents. Ir ļoti liela pieredze darbā ar bērniem, kam ir mācīšanās un uzvedības problēmas, strādājis arī kā baptistu mācītājs. Šobrīd māca MBE dažādās pasaules valstīs, vada dažādus seminārus. Cilvēks ar ļoti starojošu enerģiju un neizsīkstošu cilvēkmīlestību.

"Ievads Maigajā Bio-Enerģētikā un Tauriņu pieskārienu masāža"
22. novembrī Limbažos
23. novembrī Rīgā

Ievada daļā: teorija par to, kas ir MBE. Kas ir Dzīvības enerģija, trauma, bruņas. Kā tas viss ietekmē mūsu dzīvi šodien un ko varam darīt, lai to mainītu.

Praktiski: Tauriņu pieskārienu masāža, kas ir viena no vairāk nekā 30 MBE tehnikām. Ļoti ieteicama zīdainīšiem kopš pirmās piedzimšanas dienas un maziem bērniem. Īpaši, ja grūtniecība vai dzemdības bijuši smagas.

Tehniku var veikt katru dienu, tā aizņem bērniem tikai aptuveni 10 minūtes, nedaudz vairāk pieaugušajiem.

Kad vēl izmantot šo masāžu:
• grūtniecības laikā;
• dzemdību sāpju starplaikos, lai palīdzētu mobilizēt enerģiju;
• pēcdzemdību laikā;
• zīdaiņiem, īpaši līdz trīs mēnešu vecumam; bērns atrodas mātes enerģētiskajā laukā, piedzimstot viņa paša lauks ir ļoti mazs, ir vajadzīgs laiks, lai palīdzētu tam izplesties, bērniem, kas bijuši atšķirti no mammas, lai palīdzētu atjaunot vai stiprināt saikni ar vecākiem,
• koliku gadījumos (kolikas izraisa enerģētiska lauka laušana; ir pētījumi, ka valstīs, kurās bērnus ikdienā nēsā pie ķermeņa, viņiem nav koliku),
• adoptētiem bērniem, lai palīdzētu veidot saikni ar vecākiem, lai uzlabotu attiecības starp partneriem,
• lai nomierinātu hiperaktīvus bērnus, izmanto arī dzīvniekiem.

Metamorfoze (īsajā variantā), tā ir laba tehnika bērniem pie agrīnajām traumām (kas notikušas līdz divu gadu vecumam); grūtniecības laikā, ja iegurņa rajons un kājas ir aukstas, ja ir spontānā aborta draudi.

"Dziedināšana ar mīlestību un pieskārienu"
31. oktobrī Rīgā

Būs trīs tehnikas, kas ir apgūstamas ikvienam. Tas ir seminārs "Ziemassvētku noskaņās". Ļoti dvēselisks un jaukā gaisotnē. Strādāsim pāros, viss, ko mēs darām – pieliekam rokas un ļaujam Kosmosa/Dieva enerģijai plūst caur mums uz partneri. Neko nesūtot, neko savu nedodot, vienkārši ļaujot visam notikt.

Seminārs "Vecāks manī un mans bērns"
30. oktobrī Rīgā
24. novembrī Valmierā

R. Overlijam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze darbā ar klientiem. Tostarp bērniem un ģimenēm. Kā viņš pats saka, darbs ar bērniem ir tas, kā, daudz ceļojot, viņam pietrūkst.

Seminārā būs gan Tauriņu pieskārienu masāža (teorija un prakse), gan arī dažādas citas metodes, ieteikumi no pieredzes, kā rīkoties dažādās situācijās ar bērniem. Darbs ar emocijām, kas ir emocijas, kā tās izlādēt u. c.

Aicināti visi, kam mājās ir bērni, kas strādā ar bērniem un arī tiem, kam bērni ir nākotnes plānos.

Par visiem semināriem vairāk lūgums skatīties mūsu vietnē www.maigabioenergetika.lv sadaļā "Semināri".

Par metodi, pielietojumu, savām pārdomām un komentāriem, semināru saturu droši varat rakstīt arī uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanīt pa mobilo tālruni 29211698 (Ilze).

Papildus Info

  • Norises vieta: Rīga, K. Valdemāra iela 14, Narmadas tautskolas telpās 2. stāvā
  • Notikuma sākums: 2012-10-30 10:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-10-30 17:00:00