Siguldas kalnu maratons

Sestdien devīto reizi notiks Siguldas kalnu maratons – vienas no grūtākajām skriešanas sacensībām Baltijā, kas ir arī pasaules sarežģītākā kalnu maratona "Ultra-Trail du Mont Blanc" kvalifikācijas skrējiens.

 

Tas rit ne tikai pa asfalta ceļiem, bet arī takām, celiņiem, kraujām un nogāzēm Gaujas senlejā, pārbaudot skrējēju fizisko un psiholoģisko sagatavotību. Maratona trase ik gadu tiek mazliet mainīta, lai dalībniekiem būtu interesantāk.

Šogad rīkotāji Siguldas kalnu maratona dalībniekiem piedāvā trīs distances – 14,1 km, 33,9 km un 53,7 km (2170 m). Abās garākajās distancēs var piedalīties sportisti no 18 gadu vecuma, 14 km skrējiena dalībnieki var būt vecumā no 16 gadiem.

Pirms gada Siguldas senlejas nogāzēs startēja aptuveni 550 dalībnieki, no kuriem vairāk nekā simts cīnījās garākajā supermaratona distancē. Par uzvarētājiem kļuva pazīstamā Latvijas skrējēja Anita Kažemaka un lietuviešu supermaratonists Ģedimins Griņus. Šogad dalībnieku vidū būs arī Sidnejas olimpiādes sudraba medaļnieks soļošanā Aigars Fadejevs.

Skrējiena starts (plkst. 11) un finišs atradīsies Svētku laukumā. Skrējiena laikā paredzēti arī satiksmes ierobežojumi – plkst. 11.00–11.20 uz brīdi tiks slēgta satiksme Ziedu ielā (posmā no poliklīnikas stāvlaukuma līdz Lakstīgalas ielai).

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas Svētku laukums
  • Notikuma sākums: 2012-10-27 11:00:00