Piedzīvojumu sacīkstes "Bike Adventure Raid"

Piedzīvojumu sacīkšu "Bike Adventure Raid 2012" maršruts iedalīts posmos, kuri veicami maršruta aprakstā norādītajā secībā un veidā, pa kartē norādīto distanci, pēc leģendas vai brīvi orientējoties apvidū, apmeklējot kontrolpunktus un atzīmējoties tajos.

 

Maršruta posmi veicami ar velosipēdiem un kājām. Starp posmiem vai to vidū iespējami speciālie uzdevumi, kuri jāizpilda tiesnešu norādītajā veidā. Maršruta kopējais garums, veicot to pa optimālo trasi, ir virs 150 km.

Maršruta velo posmos pārvietojoties pa koplietošanas ceļiem, jāievēro vispārējās satiksmes noteikumu normas. Obligāti jāvalkā aizsargķiveres, diennakts krēslas stundās un tumšajā laikā jābūt ieslēgtai un skaidri redzamai aizmugurējai sarkanai signāllampai.

Kontrolpunkti ir izvietoti labi pārskatāmās vietās, atpazīstami no vismaz 15 m attāluma. Izņēmums ir kontrolpunkti, kas ievietoti dažādos objektos – akās, māju drupās u. tml. – un kas atrodami, rūpīgi pārmeklējot attiecīgo objektu.

Komandas sastāvs – trīs dalībnieki. Startēt var jauktas komandas vai tikai sieviešu komandas, ieskaite ir kopēja. Trīs vīru komandas tiek pielaistas pie starta ārpus konkursa. Komandas dalībniekiem jābūt vecumā no 18 gadiem. Iesniedzot vecāku parakstītu un notariāli apstiprinātu pilnvaru, līdz diviem komandas dalībniekiem var būt vecumā no 16 gadiem. Gan starta, gan finiša līniju obligāti jāšķērso visiem komandas dalībniekiem.

Papildus Info

  • Norises vieta: Rīgas apkārtne
  • Notikuma sākums: 2012-10-13 12:01:00