Siguldas pusmaratons

Siguldas pusmaratona ietvaros, tāpat kā pirms gada, notiks ne tikai skrējiens 21,097 km distancē, bet arī "Nike" tautas distancē (5,27 km) un bērnu distancē trijās vecuma grupās. Savukārt pirmo reizi notiks sacensības ceturtdaļmaratona distancē (10,55 km).

Plkst. 10.35 paredzēts starts bērnu skrējienam, bet dalībnieki pārējās distances dosies plkst. 12. Apbalvošana paredzēta plkst. 14.30.

Septembra beigās notika pusmaratona trases precīzā uzmērīšana, lai tā varētu saņemt sertifikātu un dalībnieku uzrādītie rezultāti tiktu oficiāli apstiprināti. Salīdzinājumā ar pagājušā gada Siguldas pusmaratonu šogad skriešanas trase ir kardināli mainīta. Lai uzlabotu sacensību kvalitāti, ir mazāk asu apgriezienu, strauju līkumu, nekvalitatīva seguma, ir uzlabota distances caurlaides spēja. Pat tie dalībnieki, kuri neplāno gāzt rekordus, noteikti gūs gandarījumu, baudot sacensību distanci.

Līdz šīs nedēļas sākumam Siguldas pusmaratonam dažādās distancēs bija pieteikušies 900 dalībnieku, un to joprojām iespējams izdarīt interneta vietnē www.siguldasmaratons.lv. Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāju ID karti, Siguldas novada Tūrisma un informācijas centrā sacensībām var pieteikties ar 50 % atlaidi.

Sacensību laikā Siguldā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi. Sestdien no plkst.8.00 – 15.00 oktobrī tiks slēgta satiksme teritorijā ap Svētku laukumu – Cēsu iela un L.Paegles iela no Svētku laukuma līdz Lāčplēša ielai; plkst. 9.00–15.00 L.Paegles iela posmā no Jāņa Rozes grāmatnīcas līdz Lāčplēša ielai un plkst. 11.00–15.00 L.Paegles iela posmā no Pils ielas līdz Lāčplēša ielai.

Plkst.11.00–15.00 satiksme tiks slēgta pārējā skrējiena maršrutā sekojošās ielās: Cēsu ielā no Lāčplēša ielas līdz Raiņa ielai, Raiņa ielas posmā no Cēsu ielas līdz Pils ielai, Pils ielas posmā no Raiņa ielas līdz stāvlaukumam pie viesnīcas "Sigulda", ceļā no Pils ielas līdz Siguldas pilsētas kultūras namam, Šveices iela posmā no Pils ielas līdz Noliktavu ielai.

Transporta satiksme Turaidas virzienā tiks virzīta pa apbraucamo ceļu – Ausekļa iela – Raiņa iela – Pils iela – Cēsu iela (līdz Raiņa ielai). Būs iespēja izbraukt no Rīgas rajona slimnīcas un poliklīnikas pa Lakstīgalas un Pils ielām.



 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas Svētku laukums
  • Notikuma sākums: 2012-10-13 12:00:00