Latviešu filmas Mārupē

20. oktobrī no plkst. 12.00 Mārupes kultūras namā būs skatāma animācijas filmu programma.

Rež. E. Jansona "Lupatiņai" – animācijas projekts pašiem mazākajiem par lielo pasauli.

Rež. N. Skapāna "Es gribu redzēt rūķīšus!" – plastilīna tehnikā veidota animācijas filma – neredzīgās meitenītes Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē.

Rež. R. Pētersona "Ursus" – ogles tehnikā zīmēts stāsts par lāci, kurš strādā cirkā par akrobātu motociklistu. Kādu dienu lācis dodas uz mežu, kur, kā viņam šķiet, mīt viņa patiesā laime.

Rež. J. Cimermaņa "Korida" – pilotsērija gaidāmajam animācijas seriālam par Latvijā visiem labi pazīstamās "Avārijas brigādes" piedzīvojumiem dažādās Eiropas valstīs. Izmisis toreadors Spānijā, bēgot no saniknota vērša, meklē palīdzību pie "Avārijas brigādes", kura, neraugoties uz garo ceļu pāri visai Eiropai, steidzas palīgā.

Rež. D. Rīdūzes "Zīļuks" – kas tapusi pēc Margaritas Stārastes tāda paša nosaukuma stāsta motīviem un vēsta, kā no ozolzīles un koka zariņiem veidots vīriņš vārdā Zīļuks mācās dzīvot mežā, kā iedraudzējas ar meža iemītniekiem un tiek pie sava mājokļa.

"Kinopunkts" ir visu Latviju aptverošs projekts, kura ietvaros 26 vietās iedegas Kinopunkti – vietas, kur tiek demonstrēts latviešu kino. Turpmāk Kinopunkts saviem skatītājiem piedāvās vēl četrus Latvijā ražotu filmu seansus.

I. Bičevskas filmu "15 stāsti par jauno" – kā 15 režisori savas valstīs redz 20 gadus pēc Padomju Republikas sabrukšanas (oktobrī).

Jaunāko animācijas filmu programmu (decembrī).

I. Zviedra Lielo Kristapu ieguvušo filmu "Dokumentālists" (2013. gada pavasarī).

A. Karpetjana "Cilvēki Tur" – stāsts par Rīgas mikrorajona jauniešu dzīvi (2013. gada ziemā).

Papildus Info

  • Norises vieta: Mārupes Kultūras nams
  • Notikuma sākums: 2012-10-20 12:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-10-21 00:00:00