Taku-O orientēšanās sacensības

Taku-O ir orientēšanās paveids, kurā noteicošais ir nevis fiziskais spēks, bet navigācijas prasmes, tādēļ vienās sacensībās paralēli var piedalīties gan veselie, gan cilvēki ar kustību traucējumiem.

Vismazkustīgākajam invalīdam ir iespējas ne tikai līdzvērtīgi sacensties ar visveselāko, viskustīgāko un visstiprāko sportistu, bet arī pat viņu uzvarēt. Augstu rezultātu sasniegšanai noteicošā loma ir prasmei lasīt karti un strādāt ar kompasu.

Sacensībās Sējas novadā dalībniekus nevērtēs pēc vecuma un dzimuma, bet gan trijās grupās: paralimpiskajā grupā, kurā drīkst startēt jebkurš dalībnieks ar īpašajām vajadzībām, t.sk. arī ar ārēji neredzamām, kam pārvietošanās sagādā fizisko piepūli vai lietojot palīglīdzekļus (braucamkrēslus, kruķus, spieķus, pavadītāja rokas atbalsts u.c.); atklātā grupa, kura startē ikviens, kuram ir interese un vēlēšanās iepazīties ar taku-O distanci; kā arī B grupa – iesācējiem un tiem, kuri vēl nav droši par savām kartes lasīšanas un navigācijas spējām.

Rīgas reģiona čempionātā Taku-O orientēšanās sportā sestdien notiks sacensības vidējā distancē (1 km), bet svētdien garajā distance (1,5 km). Plašāka informācija Latvijas Orientēšanās federācijas vietnē lof.lv.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Sējas novads
  • Notikuma sākums: 2012-09-15 11:00:00