05.08.2018 08:40

Aptauja Stopiņos. Kā tiekat galā ar pieaugošu dažādu kukaiņu aktivitāti?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Stopiņos. Kā tiekat galā ar pieaugošu dažādu kukaiņu aktivitāti? Liene Ozola un pixabay.com

Ilgstoši pieturoties ārkārtīgi karstajam laikam, strauji nogatavojoties augļiem un ogām, ierasti pieaug dažādu kukaiņu aktivitāte. Savairojas arī cilvēkiem bīstamās lapsenes, irši, sāpīgi dzeļošie dunduri un kaitinošās dažādu sugu mušas.

Pieaug pieprasījums pēc dažādiem repelentiem un mušpapīra. Interesanti, ka karstums nobiedē odus, kuru ir maz un to plašāki "uzbrukumi" notiek tikai pēc lietus.

Eksperti pieļauj, ka karstuma vilnis arī naktīs, ilgstoši valdot tveicei, rada risku, jo kopā ar odiem var savairoties malārijas plazmodijs – vienšūnis, kas izraisa bīstamo slimību. Protams, kukaiņi nomoka ne tikai cilvēkus, bet arī dzīvniekus, par kuriem dažkārt aizmirstam.

Jānis, sargs
Šogad es kukaiņus neredzu tik daudz, kā citos gados, varbūt vēl nav pienācis īstais aktivitātes periods. Domāju, ka ilgstošā karstuma dēļ kukaiņu šogad ir mazāk, un telpās, kur lielākoties uzturos, tos īpaši nejūt.
Māris, uzņēmējs
Es neliekos par tiem ne zinis. Jocīgi ir, ka šogad odu ir daudz mazāk, toties dunduru – vairāk. Zinu tikai, ka jāizvairās no tiem, nevelkot melnu apģērbu un jālieto aizsarglīdzekļi. Citādi ar dabu nevar cīnīties.
Jānis, mehāniķis
Istabās pagaidām vēl neviens nelido; ja ir vērojama kukaiņu aktivitāte, tad ārpus telpām, un tad vienīgais risinājums ir meklēt pūžņus un tos likvidēt. Tā kā mums ir bērni, dihlofosu telpās lietot nevaram, tādēļ atliek vien mehāniska pūžņu iznīcināšana.
Jekaterina, skolniece
Ir daudz gan lapsenes, gan mušas. Ja citādi nevaram tikt galā, tad nopērkam un lietojam aerosolus pret tām.