25.07.2018 07:43

Aptauja Vangažos. Vai esat jutuši traucējumus "Vangažu naftas" darbības dēļ?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Vangažos. Vai esat jutuši traucējumus "Vangažu naftas" darbības dēļ? Liene Ozola un VVD

Valsts vides dienests ir pieņēmis lēmumu par daļēju SIA "Vangažu nafta" darbības apturēšanu, kas attiecas uz benzīna produktu grupas ievešanu, pārkraušanu, uzglabāšanu un attīrīšanu, kā arī bīstamo atkritumu uzglabāšanu.

Lēmums ir spēkā līdz laikam, kamēr uzņēmums pilnībā izpildīs Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izvirzītās prasības.

Jautrīte, domes darbiniece:
Šajos pēdējos mēnešos smakas nav bijušas jūtamas, bet pirms tam tas bija briesmīgi, jo kodīgā smaka traucēja ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem. Maniem mājdzīvniekiem acis bija sarkanas, jo, visticamāk, gaisā bija kaut kādi alergēni. Tagad ir labi, varu pat pa nakti logu turēt atvērtu, bet agrāk to nevarēja darīt.
Skaidrīte, pensionāre:
Mani smakas nav traucējušas, jo man pašai ir hroniskās iesnas, bet kaimiņi visu laiku sūdzas ne tikai par traucējošām smakām, bet arī par apkārtējiem trokšņiem, kad vagoni tiek dzīti iekšā viņu teritorijā.
Sandra, pārdevēja:
Vēl ziemā un uz pavasara pusi bija traki, bet šobrīd mums ir miers. Agrāk, kad sākās smakas, visu laiku klepoju, un par klepu un nelabu dūšu vēl divas dienas pēc aizbraukšanas sūdzējās arī pie mums ciemojošies radinieki.
Sandra, pirmskolas skolotāja:
Pagājušajā gadā līdz ar krēslas iestāšanos sāka just smakas, bet šogad mums ir labi, varam izbaudīt vakarus. Kādreiz, ja logi palika vaļā un gāzei līdzīgā smaka sagāja telpās, to nemaz tik viegli nevarēja dabūt ārā.