23.07.2018 11:44

Aptauja Saulkrastos. Kā pasargājat sevi karstajā laikā?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Saulkrastos. Kā pasargājat sevi karstajā laikā? Liene Ozola un arhīvs

Pagājušajā nedēļā piedzīvojām īstu jūlija tveici, kad gaisa temperatūra dienā pārsniedza pat 30 grādu atzīmi. Vietām arī bija vērojams spēcīgs negaiss. Prognozes joprojām rāda augstu varbūtību, ka tveice turpināsies arī augustā. Karstākajās dienās gaisa temperatūra var sasniegt +33 grādus.

Anatolijs, pensionārs
Ir ļoti grūti. Man ir sirds nepietiekamība, tāpēc abiem ar sievu karstajā laikā ir grūti, turklāt visu vēl ietekmē mainīgais spiediens. Cenšamies vairāk sēdēt ēnā. Protams, dzeram daudz ūdeni un regulāri lietojam nepieciešamos medikamentus.
Diāna, friziere
Uzturoties telpās, karstajā laikā no tveices glābj kondicionieris, bet Saulkrastos ir tā iespēja, ka vakarā var iet atvēsināties uz jūru. Un visu dienu lietojam daudz šķidruma.
Antoņina, pensionāre
Karstums, protams, traucē. Cik vien varu, eju uz jūru peldēties, bet mani uztrauc tas, ka ilgstoši nav bijis pietiekams lietus daudzums. Pats karstums vēl būtu izturams, taču zemei un dārziem trūkst mitruma, un tas viss ietekmēs gan graudu ražu, gan dārzājus.
Ieva, pensionāre
Man patīk, ka ir karstums, jo beidzot var tā pa īstam vasaru izbaudīt! Turklāt mēs varam iet peldēties jūrā, jo ūdens temperatūra ir ļoti patīkama. Taču karstajā laikā ir īpaši jāpiedomā pie apģērba, ko vilkt mugurā, jo jāvalkā ir kokvilnas drēbes, kas uzsūc mitrumu. Nevar aizrauties ar sintētiskām vai gumijotām drēbēm.