Latvijas čempionāts MTB olimpiskajā krosā Ikšķilē

21. jūlijā no plkst. 10.30 sporta un atpūtas kompleksā "Zilie kalni" Ikšķiles novadā notiks Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskajā krosa disciplīnā (XCO). Sacensību rīkotāji izveidojuši 4,6 kilometru garu trasi ar dažāda garuma un stāvuma kāpumiem, kā arī nobraucieniem. Netrūks arī tramplīnu un citu pārbaudījumu.

Trasē sevi apliecināt varēs gan vadošie pašmāju kalnu riteņbraucēji, gan arī tie, kuri XCO krosa čempionātā startēs pirmo reizi. Sacensību sākums gaidāms plkst. 10.30, kad distancē dosies jauniešu puišu, zēnu, jauniešu meiteņu, kā arī "Open" meiteņu grupas grupu sportisti, veicot trīs, divus un vienu apli. Plkst. 11.30 par Latvijas čempionāta godalgām sacentīsies visi licencētie amatieru sportisti un sportistes, kā arī elites un junioru dāmas.

Dienas centrālais starts gaidāms plkst. 13.30, kad cīņu par Latvijas čempiona titulu "Blackroll" distancē uzsāks elites un junioru grupu sportisti. Elites vīri veiks septiņus apļus, bet junioriem priekšā četru apļu gara distance. Dalību čempionātā apstiprinājuši abi Latvijas vadošie kalnu riteņbraucēji – Pasaules kausa posmā elites grupā astoto vietu izcīnījušais Arnis Pētersons, kā arī pērnā gada Pasaules kausa ieguvējs U23 vecuma grupā Mārtiņš Blūms, kuriem konkurenci centīsies sarūpēt Oskars Muižnieks un citi vadošie pašmāju MTB riteņbraucēji.

Sacensības plkst. 15.20 noslēgs "Fazer" vārdā nosauktais "Atvērtais starts" dalībniekiem, kuri necīnīsies par Latvijas čempiona tituliem, bet vēlas piedalīties aizraujošās XCO krosa sacensībās, kurās ātrākie arī tiks pie vērtīgām balvām.

Papildus Info

  • Norises vieta: Sporta un atpūtas komplekss “Zilie kalni”
  • Notikuma sākums: 2018-07-21 10:30:00