Filmas "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS" brīvdabas seanss Ziedoņa muzejā

10. augustā plkst. 20.30 Ziedoņa muzejā Murjāņos brīvdabas kino vakaru sēriju turpinājumā būs iespēja skatīt režisores Ināras Kolmanes filmu "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS". Ironiski, traģikas un humora pilni stāsti par Homo Sovieticus jeb Padomju cilvēku, kura dzīvē nebija vietas seksam, tikai mīlestībai pret plašo Padomju Savienību.

Kas notiek starp cilvēkiem totalitārā režīmā, kad attieksme pret seksu mainās no pilnīgas visatļautības līdz absolūtam noliegumam. Caur ironiju, humora un traģikas pilniem stāstiem filma "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS" pretnostata cilvēku reālo dzīvi un to viltus realitāti, kuru Komunistiskā partija un tās vadoņi centās uzspiest darbaļaužu masām, parādot varas aprindās valdošo dubultmorāli, kur elitei ir atļauts viss, savukārt ierindas pilsoņi tiek pārliecināti, ka nodarboties ar seksu ir neķītri un pat iedomāties par to ir apkaunojums.

Ziedoņa muzeja brīvdabas kino vakari ir notikumi, kuros iespējams jēgpilni pavadīt laiku, baudot Latvijas kino. Kopjot Imanta Ziedoņa vēlmi, lai viņa muzeju caurvītu jaunrade. Pirms katra seansa norisinās saruna ar filmu aktieriem un režisoriem – skatītāji var ielūkoties filmas tapšanas aizkulisēs, uzdodot sev interesējošus jautājumus vakara viesim. Šī būs jau ceturtā vasara, kad muzejā norisināsies brīvdabas kino vakari.

Ieejas maksa: 5 eiro, skolēniem/studentiem/pensionāriem 3,50 eiro.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Ziedoņa muzejs Murjāņos
  • Notikuma sākums: 2018-08-10 20:30:00