Ķekavas velomaratons

29. jūlijā jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies plaši iecienītais Ķekavas velomaratons. Augstā līmeņa riteņbraukšanas sacensības jau ierasti pulcēs kā profesionālus velobraucējus, tā arī virkni citu šī sporta veida entuziastu dažādās vecuma un kvalifikācijas grupās.

Ķekavas velomaratons Latvijas sporta dzīves kontekstā ir unikāls notikums. Arī šogad tā aizraujošā trase Ķekava – Daugmale – Baldone – Ķekava būs pielīdzināma leģendārā vienas dienas velobrauciena Parīze – Rubē trasei, jo sacensību garākās distances vedīs gan pa šoseju, gan arī pa grants segumu, aizsākoties un noslēdzoties pie Ķekavas sporta kluba.

Plaši iecienītā Tautas distance 45 km garumā (starts 14.15) dalībniekiem ļaus startēt kā individuāli, tā arī komandas sastāvā. Saliedējošā Ģimeņu distances parāde (10 km; starts 12.00) jau tradicionāli pulcēs aktīvākās un radošākās ģimenes no visiem Latvijas reģioniem, turpretī Bērnu distance (0,5-1 km) dienas iesākumā no plkst. 10.15 pulcēs pašus mazākos divriteņu stūrētājus. Kā ierasts, arī šogad rezultatīvākie dalībnieki savā īpašumā iegūs naudas prēmijas un citas vērtīgas balvas no sacensību organizatoriem un atbalstītājiem.

Velomaratona laikā pasākuma norises vietā apmeklētājiem visas dienas garumā tiks piedāvātas arī dažādas aizraujošas izklaides iespējas: izbraukumu tirdzniecības stendi, konkursi, jautras atrakcijas bērniem, DJ priekšnesumi, enerģiski mūzikas ritmi, kā arī citas jautras aktivitātes. Tāpat, rūpējoties par sacensību dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tiks nodrošināts slāpes remdējošs minerālūdens, savukārt braucamrīku tehnisko stāvokli rūpīgi uzraudzīs velosipēdu serviss.

Vairāk informācijas www.maratoni.lv.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ķekavas sporta klubs
  • Notikuma sākums: 2018-07-29 11:30:00