14.07.2018 15:28

Aptauja Ķekavā. Kādi ir jūsu spilgtākie iespaidi par Dziesmu un deju svētkiem?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ķekavā. Kādi ir jūsu spilgtākie iespaidi par Dziesmu un deju svētkiem? Liene Ozola un Una Griškeviča

8. jūlija vakarā ar vērienīgu koncertu «Zvaigžņu ceļā» Mežaparka Lielajā estrādē izskanēja XXVI Vispārējie latviešu dziesmu un XVI deju svētki. Nedēļas garumā tos klātienē apmeklēja aptuveni 500 000 skatītāju, apgāžot mītu par introvertajiem latviešiem.

Savukārt interneta tiešsaistē tos skatījušies vēl 514 117 cilvēki no Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Vācijas un citām valstīm. Tiešraides no Dziesmu un deju svētku pasākumiem nedēļas laikā tika rādītas arī vairāk nekā 40 publiskās vietās Latvijā un citviet pasaulē.

Gunārs, pensionārs
Man nav nekā tāda, ko atsevišķi varētu izcelt, jo apbrīnoju visu svētku norisi. Tas ir liels brīnums, ka mūsu tauta ir uz kaut ko tik grandiozu spējīga. Tāpat nevaru beigt apbrīnot organizatoru darbu, kas var bez kļūmēm tāda mēroga koncertus un pasākumus sarīkot. Viss bija tik skaisti, un nevienu misēkli neredzēju!
Rita, finansiste
Vislielākais saviļņojums ir par simtgadi – mūsu valstij jau ir tik daudz gadu, un mēs esam kopā!
Anna, pensionāre
Visvairāk patika, kad kopkoris dziedāja tautā iemīļotās un grandiozās dziesmas. Vēl spilgtā atmiņā ir palikusi tērpu skate, kas bija ļoti interesanta. Tāpat skaists bija kokļu koncerts un pūtēji. Tas bija vareni, kad kopā spēlēja tik daudz mūziķu!
Dace, lauksaimniece
Man šķita, ka pietrūkst dabiskuma sadziedāšanās reizē pēc lielā koncerta. Tas viss bija kaut kā par daudz organizēti, līdz ar to iztrūka ierastā mīļuma un dabiskuma. Jo vadītāji teica priekšā, kādas dziesmas dziedāt, un tas kaut kā nenāca no pašiem klātesošajiem.