13.07.2018 18:44

Svētki zvejniekiem, rozēm, zirgiem un baskājiem. Brīvdienas Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētki zvejniekiem, rozēm, zirgiem un baskājiem. Brīvdienas Pierīgā publicitātes

Vasarai sasniedzot ekvatoru, dažādu pasākumu rīkotāji Pierīgas novados, šķiet, metušies darbos ar jaunu sparu. Puķu draugu saiets Salaspilī, Zvejnieksvētki Carnikavā un Zirgu dienas Inčukalnā ir tikai maza daļa no šīs nedēļas nogales piedāvājuma.

"Playground Festival" Ropažu novadā
No 13. līdz 15. jūlijam sporta kompleksā "333" Ropažu novadā norisinās "Playground Festival" – dzīves stila un netradicionālo sporta veidu festivāls, kas rosina sportisku apetīti un dod iespēju ikvienam apmeklētājam izmēģināt un iepazīt iedvesmojošākos hobiju sporta veidus un to kultūru uz ūdens, zemes un gaisa: sērfs, SUPi, veikbords, skeitbords, kalnu velosipēdi, fiksīši, snovbords, kartingi, virves iešana un daudzi citi.

Rožu diena, Puķu draugu saiets un mūzikas festivāls "Kartupeļpalma" Salaspilī
14. jūlijā no plkst. 9.00 Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī aicina visus uz Rožu dienu, kad notiks stādu un amatnieku gadatirgus. Šajā dienā Salaspilī norisināsies arī Latvijas dārzkopības profesionāļu un amatieru salidojums "Puķu draugu saiets". Oranžērijā tiks atklāta biedrības "Lilium balticum" liliju izstāde, bet pie botāniskā dārza galvenās ieejas varēs aplūkot vasaras puķu tematisko ekspozīciju "Tev mūžam skanēt, Latvija!".
Pašā vakarā festivālā "Kartupeļpalma" Nacionālajā botāniskajā dārzā uz divām skatuvēm, veidojot muzikālu stāstu visas nakts garumā bez ilgstošām klusuma pauzēm, uzstāsies grupas "Židrūns", "Jūk", "Rīgas Modes", "Spāre", "Inokentijs Mārpls", "Apēdājs", "Baložu pilni pagalmi", "Ozols & Tehnikums", "Bērnības milicija" un repere Viņa.

Vislatvijas zirgu dienas Inčukalnā
14. un 15. jūlijā no plkst. 9.00 Jauno Jātnieku skolas sporta kompleksā Inčukalna novadā norisināsies XI Vislatvijas zirgu dienas. Tās pulcē zirgus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas. Sacensību dalībnieki un zirgi veiks sacensību maršrutus krāšņi tērpušies un rotājušies pārsteigs ar dažādiem priekšnesumiem šķēršļu pārvarēšanā un iejādē pašu izvēlētas mūzikas pavadībā, kā arī starplaikos skatītājus priecēs priekšnesumi un dažādas balvas no organizatoriem.
Īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem, kurus gaidīs daudz un dažādas aktivitātes un iespēja vizināties Kristoferu Robinsu un fotografēties ar ponijiem, iepazīties ar īstu zirgu un izzināt stalli u.c. Katru dienu darbosies kafejnīca, amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš, bērniem seju apgleznošanas meistarklase, kā arī izlozes un konkursi visiem skatītājiem.

Pārgājiens gar Neriņas tecējumu Mārupes novadā
14. jūlijā Mārupes novada dome sadarbībā ar gidu un ģeogrāfu Miķeli Jakunovu organizē pārgājienu gar Neriņas tecējumu. Tikšanās pie Jaunmārupes ūdenstorņa, sagaidot 55. autobusu plkst. 10.05. Maršruts: Jaunmārupe – Skulte – Brīvkalni – Piņķi (15 km, 6 stundas) Līdzi jāņem laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi, ēdiens un dzēriens piknika pauzei.

Babītes novada sporta spēļu pludmales volejbola turnīrs
14. jūlijā plkst. 11.00 pludmales volejbola laukumos pie Piņķu ūdenskrātuves sāksies Babītes novada sporta spēļu pludmales volejbola turnīra otrais posms. Dalībnieki – novadā deklarētie iedzīvotāji un pamatdarbā strādājošie. Pavisam paredzēti trīs posmi – vēl arī 28. jūlijā, savukārt 18. augustā notiks senioru (40+) sacensības.

Pasaules nūjošanas kausa izcīņa un Latvijas čempionāts Carnikavā
14. jūlijā Carnikavas Zvejnieksvētku ietvaros notiks Pasaules kausa izcīņa un Latvijas čempionāts nūjošanā. Plkst. 11.00 startēs dalībnieki Sporta klasē – 21 km distancē četrās vecuma grupās individuāli un komandām. Plkst. 12.00 starts 10 km distancē Sporta klasē un 5 km Tautas klasē.

Pasākums "Izskrien par Latvijas simtgadi" Ulbrokā
14. jūlijā plkst. 11.00 Ulbrokas vidusskolā startēs pasākums "Izskrien par Latvijas simtgadi". Skriešanas cienītāji aicināti doties 5 un 10 kilometru distancēs.

Ekskursija pa Uzvaras Līdumu Olaines novadā
14. jūlijā plkst. 11.00 Olaines Vēstures un mākslas muzejs organizē ekskursiju pa Uzvaras Līdumu. Ekskursijas maršruts sāksies pie Līduma (Klīves) karjera, kur 20. gs. astoņdesmito gadu sākumā tika iegūta smilts šosejas Rīga – Jelgava otrās maģistrāles būvniecībai. Tālāk ekskursijas maršruts vedīs caur Uzvaras Līdumu, lai iepazītu šīs vietas vēsturi un Otrā pasaules kara notikumus, kas šeit risinājušies 1944. gadā. Ekskursija noslēgsies pie mājām "Līdumnieki", kuras pamatos 1936. gada 23. septembrī valsts prezidents Kārlis Ulmanis iemūrēja kapsulu ar tās dienas laikrakstiem un vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Zvejnieksvētki Carnikavā
14. jūlijā Carnikavā notiks gadskārtējie Zvejnieksvētki. Jau plkst. 8.00 pļavā starp Atpūtas ielu un Zvejnieku ielu sāksies gadatirgus. Svētku atklāšana plkst. 12.00 Gaujmalā, kur līdz 18.00 risināsies sporta spēles, sacensības un radošās darbnīcas. Plkst. 18.00 un 20.00 uzstāsies kantri grupas "Highway 40" (Zviedrija) un "Country Hell" (Krievija), 22.00 zaļumballe kopā ar grupu Aivara Gudrā vadībā.

Siguldas kausa izcīņa regbijā-7
14. jūlijā plkst.12.00 Depo stadionā Siguldā notiks ikgadējās Siguldas kausa izcīņas sacensības regbijā-7, kas vienlaicīgi būs arī trešais no pieciem Regbija Attīstības asociācijas čempionāta posmiem. Sacensībās piedalīsies regbisti no visas Latvijas, un sākotnēji komandām būs jāspēlē apakšgrupās 2x7 minūtes, lai pēc tam cīnītos par uzvaru turnīrā.

Ģimeņu diena Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos
14. jūlijā no plkst. 12.00 līdz 17.00 Imanta Ziedoņa muzeja vasaras rezidencē "Dzirnakmeņi" Murjāņos. Diena iesāksies ar kopīgu pastaigu 4 kilometru garumā gar Lojas upi. Kopīgi iepazīsim Ziedoņa muzeju, kā arī veiksim radošus un izzinošus eksperimentus kopā ar zinātkāres centru "Zinoo". Savukārt mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot uz Imanta Ziedoņa darbu pamata veidotas multfilmas.

Izstādes "Voldemārs Gudovskis. Akvareļi" atklāšana Turaidā
14. jūlijā plkst. 15.00 Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas izstāžu zālē notiks izstādes "Voldemārs Gudovskis. Akvareļi" atklāšana, uz kuru aicināti visi interesenti. Atceroties un pieminot mākslinieku Voldemāru Gudovski (1928–2017) viņa 90. dzimšanas dienā, Turaidas muzejrezervāts sagatavojis izstādi, kurā eksponēti mākslinieka akvareļi no muzejrezervāta krājuma.

Sacensības pajūgu braukšanā Inčukalna novadā
14. jūlijā no plkst. 15.00 atpūtas bāzē "Zuši" Inčukalna novadā notiks Latvijas Jātnieku federācijas reģionālās ieskaites sacensības pajūgu braukšanā "Laimes zeme 2018". Sacensības notiks kombinētajā maratonā un konusu braukšanā Z1,P1, Z2, P2, atvērtajā, jauno zirgu/poniju un jauno braucēju un bērnu klasē.

Rokenrola grupas "Keksi" koncerts Salaspilī
14. jūlijā "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā Salaspilī Puķu draugu saieta ietvaros no plkst. 15.00 līdz 18.00 (ar pauzēm) uzstāsies rokenrola grupa "Keksi". Viena no Baltijā senākajam un zināmākajām rock'n'roll un rock'a'billy žanra grupām dibināta pirms 20 gadiem, vēl joprojām aktīvi koncertē un pulcē pilnas skatītāju zāles. Grupas sastāvā muzicē seši profesionāli mūziķi – Dāvis Matskins (vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Raitis Kalniņš (sitamie instrumenti), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons/ Bariton saksofons) Valters Šmits (tenorsaksofons) un Aleksandrs Sircovs (bass).

Eksotisko deju festivāls "Olaines ritmi"
14. jūlijā plkst. 17.00 Olaines Mežaparka estrādē deju kolektīvs "Oriental Flowers" aicina uz trešo eksotisko deju festivālu "Olaines ritmi". Priekšnesumus izdejos dejotājas no dažādām Latvijas pilsētām. Krāšņi tērpi, valdzinoši ritmi un eksotiskas dejas...

Saulkrastu Saulrieta skrējiens
14. jūlijā plkst. 18.00 uz Saulkrastiem tiek aicināts ikviens skrējējs ar draugiem un ģimeni, lai sportiski un skaisti pavadītu Saulkrastu pludmales saulrietu. Arī šovasar lieliskajā Saulkrastu Saulrieta skrējienā ikviens skriet gribētājs varēs izbaudīt jūras un smilšu pieskārienu. Distances – 1, 7 un 12 km.

Latvijas futbola pirmās līgas spēles Olainē un Ķekavā
14. un 15. jūlijā pēc mēnesi ilga pārtraukuma atsāksies Latvijas futbola pirmās līgas turnīrs – arī ar divām spēlēm Pierīgā. Sestdien plkst. 18.00 Olaines stadionā līderu grupas duelī sporta klubs "Super Nova" tiksies ar Rēzeknes futbola akadēmijas audzēkņiem, bet svētdien 14.00 Ķekavā futbola klubs "Auda" uzņems turnīra pastarīšus Balvu sporta centra futbolistus.

Alvila Altmaņa oriģināldziesmu programma bērniem Līgo parkā
14. jūlijā plkst. 19.00 Līgo parkā Stopiņu novadā izskanēs komponista Alvila Altmaņa oriģināldziesmu programma "Viena saule, viena zeme" – dziesmas bērniem ar džeza orķestra pavadījumu. Piedalīsies bērnu ansamblis "Dzeguzīte", solisti Andris Ērglis, Ieva Sutugova un "Mirage Jazz Orchestra". Aranžējumus veidojuši orķestra dalībnieki – Viktors Ritovs, Madars Kalniņš, Lauris Amantovs un Alvils Altmanis. Dziesmu tekstu autori - G. Micāne, G. Viegliņa, A. Neibarts, O. Vācietis u.c.

Muzikālo brokastu koncertprogramma bērniem Siguldā
15. jūlijā plkst. 11.00 Siguldas pils kompleksā Muzikālās brokastis piedāvās īpašu koncertprogrammu bērniem "Es esmu Sigulda!". Pasākuma muzikālo noformējumu radījuši četri novadnieki: Zanda Krastiņa, Kārlis Kazāks, Juris Kaukulis un Juris Lisenko. Tā ir muzikāli teatrāla spēle ar burtiem, zilbēm, stāstiem un sajūtām par Siguldas aizrautību. Uzveduma radīšanā piedalījušies vokālā studija "Siguldiņa", Sarmīte Skrastiņa, Elīna Gruzniņa, Evelīna Lapa, Ilze Jakubovska, Laura Šumska, Ieva Ādamsone, Mārcis Kalniņš, Reinis Janulis, Egils Kupcs, Andreta Čivča un citi.

"VivoBarefoot" baskāju rogainings Saulkrastos
15. jūlijā Saulkrastos Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar "VivoBarefoot Baltic" rīko Latvijā pirmo baskāju rogainingu (starts un finišs Saulkrastu sporta centrā, reģistrācija no 10.00, kartes 11.00, starts 12.00). Šajās orientēšanās sacensībās līdztekus parastajām grupām būs arī kas neierasts – baskāju klase. Baskāju rogainings notiks Saulkrastu apkārtnē, un dalībnieki kontrolpunktus varēs meklēt pa Saulkrastiem un apkārtējiem ciemiem, pludmalē un mežā. Kontrollaiks būs 3 stundas baskāju, ģimeņu un tautas klasēs, savukārt pārējiem – 4 stundas.

Koncertizrāde "Paldies Tev, draugs" Saulkrastos
15. jūlijā plkst. 17.00 Saulkrastu estrādē – koncertizrāde "Paldies Tev, draugs". Koncertā uz vienas skatuves satiksies divu paaudžu mākslinieki un caur tautā iemīļotām dziesmām un dzejām izstāstīs neticamu stāstu. Muzikālā stāsta centrā būs harizmātiskais cilvēks-orķestris Kaspars Pudniks, plašākai klausītāju auditorijai pazīstams kā slavenās grupas "Riči" dibinātājs un dalībnieks, kā arī mūziklu "Gipsy Baron" un "Gipsy Princess" organizators.
Koncertā būs iespēja izbaudīt lieliskas, sirdij jau mīļas un pilnīgi jaunas melodijas, muzikāli instrumentālus priekšnesumus, humora pilnas vārdu spēles un filozofiski dziļas dzejas rindas. Visīpašākie stāsta līdzautori – Jānis Krūmiņš no grupas "Apvedceļš", leģendārais dziedātājs Andris Daņiļenko, apburošā dziedātāja Antra Ozola, saksofonists Māris Trankalis un muzikāli pavadošā grupa.