Izstādes "Voldemārs Gudovskis. Akvareļi" atklāšana Turaidā

14. jūlijā plkst. 15.00 Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas izstāžu zālē notiks izstādes "Voldemārs Gudovskis. Akvareļi" atklāšana, uz kuru aicināti visi interesenti. Atceroties un pieminot mākslinieku Voldemāru Gudovski (1928–2017) viņa 90. dzimšanas dienā, Turaidas muzejrezervāts sagatavojis izstādi, kurā eksponēti mākslinieka akvareļi no muzejrezervāta krājuma.

Turaidas muzejrezervāta krājuma mākslas kolekcijā glabājas Voldemāra Gudovska mākslas darbi. Pārsvarā tie ir akvareļi, bet daži – akrila tehnikā darināti. Tā ir tikai neliela daļa no mākslinieka radošā mūža darba. Daudzas viņa gleznas arvien atrodas viņa darbnīcā, kā arī daudzu siguldiešu privātkolekcijās, jo mākslinieks reizē ar savu sirds siltumu tāss dāvinājis draugiem, radiem un kolēģiem. Tās aizceļojušas arī uz citām pilsētām un valstīm.

Voldemārs Gudovskis ar savu talantu iedvesmojis daudzus māksliniekus, arī jauniešus. Šajā reizē mākslinieka izstādi papildinās Siguldas Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" audzēkņu 2018. gada plenēra darbi, kuri radīti šajā pavasarī Turaidā, iedvesmojoties no Voldemāra Gudovska akvareļiem un krāšņās ainavas.

Par mūža ieguldījumu mākslas un kultūras procesu attīstībā Siguldas novadā un nozīmīgu kultūras zīmju ierakstīšanu Siguldas novada vēsturē 2013. gadā mākslinieks saņēma Siguldas novada augsto apbalvojumu "Gada novadnieks".

Papildus Info

  • Norises vieta: Turaidas muzejrezervāts
  • Notikuma sākums: 2018-07-14 15:00:00