Dabas koncertzāle Daugavas muzejā Salaspils novadā

22. jūnijā Daugavas muzejā Salaspils novadā – Dabas koncertzāles pasākums. Piedalās mūziķi Ingus Ulmanis, Reinis Sējāns, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Kaspars Tobis. Galvenais zinātnieks – Dr.biol. Tūrs Selga, režisors – Roberts Rubīns. Izziņas darbnīcas no plkst. 19.00, performances sākums līdz ar saulrietu.

Dabas koncertzāles radošā komanda, runājot par šī gada varoni, secina: "Hloroplastā rit enerģijas process, kas apbrīnojami līdzinās pašas Zemeslodes enerģijas procesam. To pētot, atklājas pilna informācija par to, kā darbojas mūsu planēta".

Savukārt Dabas koncertzāles šī gada galvenais zinātnieks Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes vadošais pētnieks, Medicīnas fakultātes asociētais profesors, bioloģijas zinātņu doktors Tūrs Selga uzsver: "Hloroplasts, "žonglējot" ar gaismas daļiņām, fotoniem, ūdens un ogļskābās gāzes jeb CO2 molekulām, pārveido saules gaismu elektrībā un vēl arī saražo glikozi jeb vienkāršo cukuru un skābekli. Šo pārvērtību procesu sauc par fotosintēzi. Grieķu valodā tas nozīmē "būvēt ar gaismu"."

Kas un kā ir "būvēts un pārbūvēts ar gaismu" jeb fotosintezēts, vai tam ir kāda saistība ar fotografēšanu, vai zaļie augi ir zaļi – to visu un vēl daudzas citas aizraujošas lietas varēs vērot un izzināt katrs pats.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Daugavas muzejs Doles salā
  • Notikuma sākums: 2018-06-22 19:00:00