15.06.2018 07:43

Ar vērienu iesildāmies Jāņiem. Nedēļas nogale Pierīgas novados

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar vērienu iesildāmies Jāņiem. Nedēļas nogale Pierīgas novados publicitātes

Novada svētki Ķekavā un Luču svētki Zvejniekciemā. "Instrumenti" Siguldā un Dailes teātris Saulkrastos. Blūza festivāls Ropažos un akordeonu lielkoncerts Līgo parkā. Gadatirgus Salaspilī un Dziesmu diena Inčukalnā. Nedēļu pirms Jāņiem iespējas iesildīties svētkiem Pierīgas novados ir patiesi iespaidīgas.

Koncerts "Fantāzijas pieskārieni. Arfa un ērģeles" Saulkrastos
15. jūnijā plkst. 19.00 Saulkrastu Pēterupes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā gaidāms klasiskās mūzikas koncerts "Fantāzijas pieskārieni. Arfa un ērģeles". Koncertā muzicēs Ieva Šablovska (arfa) un Diāna Jaunzeme-Portnaja (ērģeles). Koncertā "Fantāzijas pieskārieni" abas karalienes atklās bezgalīgo skaņu fantāzijas pasauli, kur vieta gan klusai apcerei, gan priekam un gavilēm. Koncerta programmā goda vietā – latviešu komponistu mūzika ērģelēm un arfai gan solo, gan dueta izpildījumā, kas nav nemaz tik bieži sastopama. Arfas stīgu smalkums un ērģeļu stabuļu krāšņums dažādu laikmetu mūzikas valodā uzrunās ikvienu klausītāju. Ieeja – par ziedojumiem baznīcai.

Latvijas kausa izcīņas spēles futbolā Ķekavā un Piņķos
15.-17. jūnijā "Audas" stadionā Ķekavā un Babītes novada Piņķos notiks trīs Latvijas kausa izcīņas otrās kārtas spēles futbolā. Piektdien plkst. 19.00 FK "Auda" savās mājās uzņems FK "Pļaviņas DM" futbolistus. Sestdien plkst. 17.00 Piņķos spēkiem mērosies SK "Babīte" un "SK Super Nova" komandas. Savukārt svētdien plkst. 15.00 Ķekavā sacentīsies futbola klubi "Alberts" un "Traktors"

Grupas "Instrumenti" brīvdabas solo koncerti "Atkala" Siguldā
15., 16. un 17. jūnijā plkst. 21.00 grupa "Instrumenti" sniegs brīvdabas solo koncertus "Atkala" Siguldas pilsdrupu estrādē. "Instrumenti" gaidāmie koncerti Siguldas pilsdrupu estrādē solās būt jaudīgi – vajadzīgā enerģija esot krāta jau labu laiku, un līdz jūnija vidum to turpināsim lādēt. "Kaļam plānus šovam, kas pārsitīs to, ko esam darījuši līdz šim. Šoreiz iesim vēl tālāk un rausim visus klausītājus sev līdzi," ar aizrautību stāsta "Instrumenti" mūziķis Reinis Sējāns.

Raiņa parka svētki Siguldā
16. jūnijā no plkst. 9.00 Siguldā būs iespēja interesanti pavadīt laiku Raiņa parka svētkos, kas priecēs ar ekstrēmiem, kā arī ģimeņu sporta veidiem, tāpat gaidāmas citas aktivitātes bērniem, jauniešiem un aktīvās atpūtas cienītājiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Stādu un amatnieku gadatirgus Salaspilī
16. jūnijā no plkst. 9.00 Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī aicina visus uz stādu un amatnieku gadatirgu "Zāļu diena". Plkst. 11.00 paredzēta ekspozīcijas atklāšana un lekcija projekta "Lauku sēta" ietvaros, "Īstās lauku saimnieces" Ināras Mālkalnes prezentācija par siera gatavošanas procesu, kā arī Salaspils amatierteātra izrāde "Īkstīte". Visas dienas garumā – vizināšanās zirgu pajūgā. Par gardiem ēdieniem rūpēsies "Nathans Famous". Ieeja gadatirgū, uzrādot derīgu ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

Ķekavas novada svētki
15. un 16. jūnijam turpināsies Ķekavas novada svētku "100 gadu vainagā vīta" pasākumi. Piektdien no plkst. 14.00 līdz vēlai naktij Ķekavā paredzētas Jauniešu dienas svinības, bet visus novada ciemus no plkst. 18.00 apmeklēs pārsteigumu autobuss. Taču īstā novada svētku svinēšana plānota sestdien, kad vietējos un viesus priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, atrakcijas, pūtēju orķestra priekšnesumi, orientēšanās spēle, Mākslas skolas akcijas, labdarības bumbu rallijs, novada koru un deju ansambļa "Zīle" koncerti, Trīs tenoru uzstāšanās, grupu "Auļi" un "Tautumeitas" koncerts, kā arī zaļumballe.

Pārgājiens gar Mārupītes tecējumu
16. jūnijā no plkst. 10.00 notiks pārgājiens gar Mārupītes tecējumu. Tikšanās paredzēta pie Mārupītes gatves un Lapiņu dambja krustojuma. Pārgājiena garums aptuveni 17 km, ilgums 6 stundas. Maršruts: Medema purvs – atpūtas parks "JIP Mārupīte" – Lapiņmuiža – Mārupītes gatve un Jaunā promenāde – Bieriņu apkārtne un muižas – Skulptūru parks – Māras dīķis. Pārgājienu vadīs ģeogrāfs un maršruta autors Miķelis Jakunovs.

"Līgo kausa" izcīņa galda tenisā Salaspilī
16. jūnijā plkst. 10.00 Salaspils sporta namā sāksies Salaspils Galda tenisa kluba rīkotā "Līgo kausa" izcīņa. Sacensībām var pieteikties jebkurš galda tenisa interesents, plānots, ka dāmas un kungi sacentīsies kopā. Precīzāka izspēles kārtība kļūs zināma pēc dalībnieku skaita noteikšanas. Pirmās vietas ieguvējam (vai ieguvējai) paredzēta naudas balva 150 eiro. Balvas saņems arī labākā dāma, labākais jaunietis, labākie veterāni un labākie reitingā zemāk esošie spēlētāji.

Stopiņu novada Sporta diena Upeslejās
16. jūnijā plkst. 10.00 Upeslejās, sporta laukumā, norisināsies Stopiņu novada Sporta diena. Varēs spēlēt volejbolu un strītbolu, būs arī futbols un atrakcijas bērniem.

Petanka turnīri Zaķumuižā un Upesciemā
16. un 17. jūnijā Pierīgā norisināsies divi petanka turnīri. Sestdien no plkst. 10.00 Ropažu novada Zaķumuižas petanka laukumos paredzēts Baltijas kausa izcīņas otrais posms. Savukārt svētdien plkst. 10.00 Upesciema stadiona laukumos notiks Latvijas čempionāta atlases turnīrs dubultspēlēs jauktajiem pāriem.

Krimuldas novada 3x3 strītbola turnīra pirmais posms Raganā
16. jūnijā plkst. 11.00 Raganā norisināsies Krimuldas novada 3x3 strītbola turnīra pirmais posms. Reģistrēšanās no plkst. 10.30, dalības maksa 6 eiro. Kopumā līdz augusta beigām plānots aizvadīt piecus turnīrus – divus Inciemā, vienu Lēdurgā un vēl vienu Raganā.

Starptautiskā meistara Alvja Vītoliņa 21. piemiņas turnīrs šahā Carnikavā
16. jūnijā no plkst. 11.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" risināsies starptautiskā meistara Alvja Vītoliņa 21. piemiņas turnīrs šahā. Turnīrs notiek pēc Šveices sistēmas 13 kārtās, pēc Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) noteikumiem. Apdomas laiks – 3 minūtes līdz partijas beigām katram dalībniekam + 2 sekundes par katru gājienu. Paredzētas balvas 1.-3. vietu ieguvējiem vīriešu, sieviešu un jauniešu grupu kopvērtējumā, kā arī Carnikavas deklarēto iedzīvotāju vērtējumā.

Latvijas čempionāta otrais posms regbijā-7 Upesciemā
16. jūnijā plkst. 11.00 Upesciema stadionā Garkalnes novadā plānots Latvijas regbija-7 čempionāta otrā posma turnīrs. Šīs sezonas pirmajos divos regbija-7 turnīros uzvarējusi kluba "Miesnieki" komanda "Stats serviss", kas Latvijas kausa izcīņas finālā ar 24:0 pieveica "Baltic Zinc Technics/Livonia" regbistus, bet Latvijas čempionāta pirmā posma finālā ar 38:5 "Eži/Ek sistēmas" komandu.

Bērnu brīvdiena "Sveika, vasariņa!" Olainē
16. jūnijā plkst. 12.00 Olaines Mežaparka estrādē bērnu brīvdiena "Sveika, vasariņa!". Programmā: piepūšamā atrakcija, sejiņu apzīmēšana, glitter tattoo, balonu zvēriņu locīšana, cukurvate un popkorns, radošās darbnīcas un lielie burbuļi. Plkst. 13.00–14.00 muzikāla rotaļprogramma ar pasaku tēliem "Sapņu pļavā".

"Salaspils daudzcīņas" trešais posms
16. jūnijā Salaspils peldbaseinā notiks jaunā sporta pasākuma "Salaspils daudzcīņa" pēdējais trešais posms, kurā dalībniekiem būs 25 minūšu laikā jānopeld pēc iespējas garāka distance. Daudzcīņas pirmajā disciplīnā dalībnieki stadionā veica 30 minūšu skrējienu, bet otrajā sacentās 1 km individuālajā velobraucienā. Kopvērtējumā tiks noskaidroti spēcīgākie dalībnieki absolūtajā vērtējumā vīriem un dāmām, kā arī sešās vecuma grupās.

49. Inčukalna dziesmu diena
16. jūnijā Aleksandra parka estrādē Inčukalnā norisināsies 49. Inčukalna dziesmu diena, kurā tiks izdziedāts Dziesmu svētku repertuārs. No plkst. 13.00 līdz 16.30 dziedātāju, dejotāju un pūtēju orķestru mēģinājumi Aleksandra parka estrādē, plkst. 16.45 svētku dalībnieku gājiens no tautas nama, plkst. 17.00 koncerts Aleksandra parka estrādē, un pēc koncerta dalībniekus gaida zaļumballe, spēlēs grupa "Vēja muzikanti". Līdztekus dziesmām no plkst. 14.00 Aleksandra parka estrādē darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Luču svētki Zvejniekciemā
16. jūnijā no plkst. 15.00 pie viesu nama "Aizvēji" Zvejniekciemā Luču svētki! Būs luču tīrīšana, ceplīša salikšana, priekšnesumi, pludmales volejbols, vizināšanās ar ponijiem, zābaku mešana un citas aktivitātes, kā arī seno zvejlietu izsole, luču andele un danči ar "Vēja muzikantiem". Šajā dienā viesu namā "Aizvēji" ikviens interesents varēs aplūkot arī Saulkrastu gleznotāju plenēra dalībnieku jaunākos darbus, kas veltīti Saulkrastu vēsturei un Saulkrastu vārdam, kas šogad svin 85. gadadienu. Mākslinieki gleznos tās ēkas un vietas Saulkrastos, kuras saglabājušās no iepriekšējā gadsimta sākuma.

TDA "Zīle" jubilejas koncerts "Zīle svin!" Ķekavā
16. jūnijā plkst. 17.00 Ķekavas novada svētku ietvaros uz lielās brīvdabas skatuves laukumā starp Nākotnes un Skolas ielu, kas norisināsies Tautas deju ansambļa "Zīle" 50 gadu jubilejas koncerts "Zīle svin!". Dejos ne tikai "Zīles" jaunieši un vidējās paaudzes sastāvs bet arī kolektīva Zelta fonds – dejotāji, kuri ikdienā vairs nedejo tik daudz, bet "Zīli" no sirds ārā nelaiž. Īpašie viesi – grupa "Iļģi".

Latvijas akordeonistu lielkoncerts Līgo parkā
16. jūnijā plkst. 17.00 Stopiņu novada Līgo parkā norisināsies Latvijas akordeona ansambļu un orķestru lielkoncerts "Latvijai 100, Līgo parkam 30". Pasākumā piedalās 100 Latvijas akordeonisti. Ieeja bez maksas.

"R&B Blues" festivāls Ropažos
16. jūnijā no plkst. 17.00 Ropažu vēsturiskā parka estrādē norisināsies "Latvian Blues Band" veidots vienas dienas mūzikas festivāls "R&B Blues Festival". Festivālā piedalās "Best European Blues Band" titula un citu nozīmīgu godalgu ieguvēji "Bonita & The Blues Shacks" (Vācija/Dienvidāfrika; att.), viena no labākajām Dānijas blūza apvienībām "Chris Grey & The BlueSpand", "Boogie Boys" (Polija), pašmāju "Swamp Shakers", kā arī "Latvian Blues Band".

Jāņu ielīgošanas pasākums "Jāņuguns" Babītes novadā
16. jūnijā plkst. 19.00 Babītes novada Kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā "Vietvalži" skvērā notiks Jāņu ielīgošanas pasākums "Jāņuguns". Pasākumā: rotaļas, dziesmas, dejas, ielīgošanas tradīcijas kopā ar folkloras kopu "Suitu dūdenieki", Kārļa Kazāka akustiskais koncerts. Latvju zīmju darbnīcas, konkursi lieliem un maziem u.c. aktivitātes.

Izrāde "Skroderdienas Silmačos" un zaļumballe Baldonē
16. jūnijā Vanagkalnu estrādē Baldonē notiks sezonas atklāšanas pasākums. Plkst. 20.00 R. Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos", lomās – Baldones novada domes darbinieki un deputāti. Plkst. 22.00 zaļumballe kopā ar VIA "Leduspuķe".

Latvijas sieviešu futbola pirmās līgas spēle Olainē
17. jūnijā plkst. 16.00 Olaines pilsētas stadionā kārtējo Latvijas sieviešu pirmās līgas spēli aizvadīs Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" vienība. Laukuma saimnieču pretinieces būs turnīra pastarītes Rīgas Futbola skolas otrās komandas spēlētājas.

Meistarklase "Augi veselībai un skaistumam" Jaunolainē
17. jūnijā plkst. 17.00 Jaunolaines kultūras namā, gaidot un gatavojoties Līgo svētkiem, notiks meistarklase "Augi veselībai un skaistumam". Tiks aplūkotas vairākas tēmas, un tie, kuri vēlēsies, varēs izgatavot paši savu eļļas ekstraktu (smaržīgu un ārstniecisku masāžas eļļu).

Brīvdabas izrāde "Skroderdienas Silmačos" Saulkrastos
17. jūnijā plkst. 18.00 Saulkrastu estrādē – brīvdabas izrāde "Skroderdienas Silmačos" režisora Intara Rešetina jaunā iestudējumā, kurā spēlēs Dailes teātra aktieri. Jaunuzvedums būs pieslīpēts mūsdienu skatītājam, saglabājot lugas tradicionālās vērtības, lai pārlaicīgo lugu varētu pilnvērtīgi izbaudīt visu paaudžu skatītāji. Spilgtās Skroderdienu lomas izspēlēs dažādi populāri Latvijas aktieri: Vita Vārpiņa (Antonija), Artis Robežnieks (Aleksis), Mārtiņš Upenieks (Kārlēns), Aija Dzērve (Elīna), Kaspars Zāle (Pindaks), Sarmīte Rubule (Pindacīša), Ieva Florence (Ieviņa), Lidija Pupure (Bebene), Akvelīna Līvmane (Tomuļu māte), Ģirts Ķesteris (Dūdars), Marģers Eglinskis (Rūdis), Āris Rozentāls (Ābrams Vulfsons), Aldis Siliņš (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum).