Uguns uzziedēšanas vakars Ādažos

19. jūnijā festivāla "Baltica" ietvaros Ādažos atzīmēs Jāņuguns uzziedēšana vakaru. No plkst. 17.00 Līgo laukumā norisināsies amatnieku tirdziņš, darbnīcas un meistarklases, bet uz skatuves ar dziesmām, rotaļām un dančiem uzstāsies Latvijas folkloras kopas un ārvalstu viesi. Plkst. 21.00 paredzēta Jāņuguns iedegšana, kam sekos gājiens uz Vējupi, kopdziesma un ugunsplosta palaišana Vējupē.

Pasākuma apmeklētāji varēs darboties trīs sētās – sievu, vīru un ģimenes sētās. Sievu sētā varēs mācīties vīt vainagus un siet sieru, vīru sētā būs iespējams apgūt lāpu gatavošanas prasmes, kā arī piedalīties plosta veidošanā, ģimenes sētā priecēs rotaļas, varēs mācīties Jāņu dziesmas, muzicēt, apgūt pirts zinības, uzzināt vairāk par Jāņu zāļu spēku, kā arī piedalīties apdziedāšanās meistarklasē.

Pasākumā piedalīsies folkloras kopas "Vilkači", "Vilcenes", "Vilki", "Laiksne", "Laipa", "Ceidari", "Leimaņi, "Dvīga", "Ābols", "Krauklēnieši", "Pūrs", Igaunijas latviešu biedrības kopa "Rēvele", tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti", kā arī viesi no Anglijas un Gruzijas.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Ādažu Līgo laukums
  • Notikuma sākums: 2018-06-19 17:00:00