10.06.2018 16:29

Aptauja Siguldā. Vai jūsu bērni piedalās vasaras nometnēs?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Siguldā. Vai jūsu bērni piedalās vasaras nometnēs? Liene Ozola un arhīvs

"Slepeno aģentu skola", "Spiegu bērni LV", "Viens par visiem – visi par vienu", "Pasaules glābēji" – tie ir tikai daži nosaukumi bērnu vasaras nometnēm, ko vasaras brīvlaikā skolēniem piedāvā to rīkotāji, solot gan piedzīvojumus, gan jaunu zināšanu apguvi, gan sporta prasmju vai kādu specifisku iemaņu attīstīšanu.

Atkarībā no vecāku maciņa biezuma bērni var piedalīties nometnēs gan Latvijā, gan ārpus tās.

Sintija, pārdevēja
Šogad mana vecākā meita pirmo reizi piedalās nometnēs. Šonedēļ viņa dodas uz zinātņu nometni, ko organizē Mores pamatskola, bet nākamnedēļ viņa piedalīsies šīs pašas skolas rīkotajā sporta nometnē. Šobrīd tā vairāk ir dienas nometne, jo pārsvarā viņa nakšņo mājās, bet, ja ir tālāki izbraukumi, viņa nakšņo tur, uz vietas.
Valdis, pensionārs
Mani bērni jau ir izauguši no nometņu vecuma, taču savulaik viņi piedalījās nometnēs, kā brīvprātīgie palīdzot nometņu organizatoriem. Tas nebija algots darbs, bet viņi paši varēja piedalīties nometnēs, darot darbu sabiedriskā kārtā.
Liene, pirmsskolas skolotāja
Šobrīd mēs nepiedalāmies nometnēs, jo bērni vēl ir pārāk maziņi, bet kādreiz pati piedalījos. Tas bija forši! Visvairāk atmiņā palikusi neatkārtojamā kopības sajūta, piedzīvojumi – nakšņošana teltīs, nakts pārgājieni. Arī nodarbībās un meistarklasēs bija interesanti.
Kārlis, celtnieks
Man pašam nav bērnu, bet radinieku bērni piedalās mākslas nometnēs. Es zinu, ka viņi brauc uz Pāvilostu un tur zīmē, glezno. Es esmu tikai par to, lai bērni vasarās ir nodarbināti – vismaz neskatās visu laiku televizoru un nesēž internetā.