Akcija "Izgaismo Latviju!" Carnikavā, Saulkrastos un Ķekavā

2018. gadā apkārt Latvijas robežai vīsies iezīmēts tūrisma ceļš 1836 km garumā, kas jau šogad, 21. jūnijā, tiks izgaismots ar saulgriežu ugunskuriem. Daudzās pašvaldībā tiks iedegts viens ugunskurs, pie kura aicinās pulcēties visus interesentus, tostarp Carnikavā, Saulkrastos un Ķekavā.

Saulkrastu novadā no plkst. 18.20 plānots pulcēties Zvejniekciemā, Ostas ielas galā, un Baltās kāpas pludmalē, pie Inčupes ietekas jūrā, lai 18.36 dotos uz Saulkrastu centru – Jūras parku – un kopīgi iekurtu ugunskuru. Ikviens var izvēlēties jebkuru attālumu, kuru vēlas nostaigāt, un pievienoties gājienam gar jūru.

No 20.00 līdz 20.30 visus gaidīs pie ugunskura. 21. 00 paredzēts iedegt ugunskuru, izdziedāt spēka dziesmas Latvijai un izdejot latvju spēka zīmes, bet noslēgumā, plkst. 22.00 visiem kopā dziedāt Latvijas valsts himnu.

Carnikavā lielo ugunskuru plānots aizdedzināt plkst. 21.00 pie Carnikavas Novadpētniecības centra. Sekos sadziedāšanās ar Miku Dukuru, spēka dziesmu un valsts himnas dziedāšana. Pievienoties iespējams arī pasākumos Lilastē, Garciemā un Kalngalē.

 

Ķekavas veco dzirnavu estrādē plkst. 21.00 arī notiks pulcēšanās pie ugunskura, būs valsts himnas dziedāšana kopā ar kori "Mozaīka", kā arī sadziedāšanās ar kapelu "Kabatas". Katrs pasākuma dalībnieks aicināts nest līdzi savu malkas pagali kopīgajam ugunskuram.

Papildus Info

  • Norises vieta: Carnikava, Saulkrasti, Ķekava
  • Notikuma sākums: 2018-06-21 21:00