Māsas Balanas un izraēliešu pianists Ilans Rehtmans koncertā Berģos

14. jūnijā plkst. 19.30 Garkalnes novada kultūras centrā "Berģi" notiks virtuozās vijolnieces, Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātes Kristīnes Balanas, talantīgās un jau starptautisku atzinību guvušās čellistes Margaritas Balanas un izraēliešu pianista un komponista Ilana Rehtmana koncerts.

Šī būs pirmā reize, kad vienā koncertā Latvijā būs dzirdami visi trīs izcilie mūziķi, kuri šī gada februārī sniedza vairākus klausītāju un kritiķu augsti novērtētus koncertus dažādās Izraēlas koncertzālēs. Koncertā būs dzirdami gan skaņdarbi Ilana Rehtmana solo izpildījumā, gan pianista trio ar māsām Balanas, kā arī abu māsu duets. Koncertā būs arī Ludviga van Bēthovena un Pētera Vaska skaņdarbi.


Īpašs notikums būs Ilana Rehtmana komponētā Fredija Merkūrija Klavieru trio pirmatskaņojums Latvijā, kuru izpildīs visi trīs talantīgie mūziķi. Rehtmans to sakomponēja 1991. gadā īsi pēc grupas "Queen" solista Fredija Merkūrija aiziešanas mūžībā. Skaņdarbam ir četras daļas, kuras caurvij rokmūzikas iezīmes – tai piemītošais diženums un vienkāršu muzikālo motīvu slavināšana, kas bija īpaši raksturīga 60. gadu beigu un 70. gadu rokmūzikai. Skaņdarbā dzirdami arī minimālisma mūzikas elementi.

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Kultūras centrs Berģi
  • Notikuma sākums: 2018-06-14 19:30:00