01.06.2018 14:30

Jūnijs sākas bērnu un ģimeņu svētku zīmē. Brīvdienas Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūnijs sākas bērnu un ģimeņu svētku zīmē. Brīvdienas Pierīgā publicitātes

Baznīcu nakts pasākumu, Rīgā notiekošo Dziesmu un deju svētku skašu un arī vētraini aizvadītās iepriekšējās nedēļas nogales dēļ jūnija pirmās brīvdienas Pierīgas novados paies nedaudz klusāk kā citkārt. Galvenā vieta atvēlēta sporta pasākumiem, kā arī bērnu un ģimeņu svētkiem, kas daudzviet tiek aizvadīti jau piektdien.

Edgara Cīruļa un džeza ansambļa "Unit 5" koncerts Inčukalnā
1. jūnijā plkst. 19.00 Inčukalnā, skvērā pie vecās pasta ēkas, uz koncertu aicina Edgars Cīrulis un internacionālais džeza ansamblis "Unit 5".

Mārupes novada Sporta svētki

2. jūnijā visas dienas garumā notiks Mārupes novada Sporta svētki, kur katrs atradīs sev kaut ko aizraujošu. Dažādās vietās visā novadā norisināsies sacensības 15 sporta veidos: futbols, pludmales futbols, pludmales volejbols, florbols, riteņbraukšanas sacensību "Lībera kauss 2018" 1. posms, vieglatlētika, orientēšanās, "Wakepark", teniss, basketbola tehnikas stacija, disku golfs, peldēšana, bērnu vasaras sporta spēles, galda teniss, novuss. Visi, kuriem patīk spēka vingrojumi, varēs pārbaudīt savu varēšanu trīs spēka disciplīnās. Tāpat būs iespēja iepazīt BMX sporta veidu. Visās norises vietās būs dažādas sportiskas aktivitātes bērniem.

"Ezerkauliņu" Salaspils pusmaratons
2. jūnijā plkst. 10.00 Salaspilī ceturto gadu pēc kārtas norisināsies "Ezerkauliņu" pusmaratons. Dalībnieki var pieteikties četrām distancēm – 21km "Ezerkauliņu" pusmaratona distancei, 10km "Knauf Latvia" skrējienam, 5km Salaspils tautas skrējienam un 700m "Saulkalne S" bērnu skrējienam.

Velobrauciens "Izbrauc Latviju Ķekavas novadā!"
2. jūnijā Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrs (TKC) kopā ar Tautas deju ansambli "Zīle" organizē velobraucienu "Izbrauc Latviju Ķekavas novadā!", kurā ikvienu aicina izbraukt Latvijas kontūru maršrutā Ķekava – Baloži – Rāmava – Katlakalns – Alejas – Ķekava. Maršruts plānots aptuveni 35 km garumā ar startu plkst. 10.00 un finišu ap plkst. 15.00 pie TKC, Rīgas ielā 26, Ķekavā.
Maršruts plānots tā, lai nebūtu jābrauc pa vienu no galvenajiem valsts autoceļiem A7, to paredzēts šķērsot tikai divās vietās. Lielākoties maršruts vedīs pa meža un maz pazīstamiem ceļiem (piemēram, gar Ostvalda kanālu), kā arī pa veloceliņu "Baloži-Baložu pagrieziens" un nesen rekonstruēto Rāmavas ielu. Pavisam ieplānotas trīs pieturvietas – pie Ostvalda kanāla, Baložu kultūras nama skvēriņā un atpūtas vietā "Nēģīši" Katlakalnā, kur varēs uzzināt interesantus faktus par šīm vietām un kur gaidīs arī kāds pārsteigums no jubilāriem TDA "Zīle" dejotājiem.

Starptautiskās kartingu sacensības "Rotax Nordic Challenge" Ropažu novadā
1. un 2. jūnijā sporta kompleksa "333" trasē Ropažu novada notiek Ziemeļeiropā lielākās sporta kartingu sacensības "Rotax Nordic Challenge", kurās piedalās gandrīz 80 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas un Baltkrievijas. Dalībnieki sacenšas sešās ieskaites klasēs: "Micro", "Mini", "Junior", "Senior", "DD2" un "DD2 Masters". Pirmie sacensību braucieni paredzēti piektdien plkst. 14.30 un 16.15. Sestdien no plkst. 10.00 notiks pusfināli, 12.30 fināli un 14.40 superfināls.

Vasaras džudo turnīrs "Outdoor Judo 2018" Līgo parkā
2. jūnijā no plkst. 10.00 Līgo parkā Stopiņu novadā trešo reizi norisināsies vasaras džudo turnīrs bērniem un jauniešiem "Outdoor Judo 2018", kas neierasti šim sporta veidam notiek zem klajas debess. Kā pirmie sacensības sāks U-12 un vecākās U-16 vecuma grupas puiši un meitenes, plkst. 13.00 uz tatami izies U-10 grupas censoņi, bet plkst. 15.00 paredzēts sacensību sākums U-14 grupas jaunajiem džudistiem un džudistēm.

Starptautiskas lidmodeļu sporta sacensības Ādažos
2. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 un 3. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Ādažu lidlaukā norisināsies Pasaules kausa izcīņas posms, Igaunijas kausa izcīņa un "Nākotnes kausa" izcīņa lidmodeļu sportā. Sacensībās piedalīsies radiovadāmi planieri ar spārnu vēzienu 3,5 – 4 metri un elektromotoru, kas lidojot izmanto siltā gaisa plūsmu.

Novada svētki "Sējā prieks ikvienā sejā"
2. jūnijā no plkst. 11.00 pie Sējas pamatskolas sāksies novada svētki "Sējā prieks ikvienā sejā". Darbosies tirdziņš, būs iespēja piedalīties sportiskās aktivitātes un radošās darbnīcās, muzicēs Sējas mūzikas skolas pedagogu ansamblis, demonstrēs filmu "Baltu ciltis", uzstāsies deju kolektīvs "Daugava". Vakarā grupas "Pērkons" koncerts un zaļumballe.

Pierīgas novadu sacensības MTB kalnu riteņbraukšanā Riekstukalnā
2. jūnijā Baldones novada Riekstukalna apkārtnē notiks Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības kalnu riteņbraukšanā (MTB). Sacensības individuāli noritēs sešās vecuma grupās (no 2001. g.dz.) distances – no 4 līdz 24 kilometriem. Katru novada komandu var pārstāvēt 15 dalībnieki, bet komandu ieskaitē ņems vērā sešus labākos rezultātus. Četros pēdējos gados Pierīgas novadu spēļu MTB sacensību kopvērtējumā uzvarējusi Baldones novada komanda.

Bērnu aizsardzības dienas pasākums Saulkrastos
2. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 14.00 Saulkrastos, Saules laukumā un Jūras parkā, norisināsies Bērnu aizsardzības dienai veltītais pasākums, kurā būs iespēja iepazīties ar ugunsdzēsēju, mediķu un policijas ekipējumu un tehniku, kā arī būs pieejami informatīvie punkti par bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem. Pasākumu vada Artūrs Mednis, uztāsies grupa "The Grooving Miles".

Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrs šahā Ādažos
2. jūnijā plkst. 11.00 Ādažu vidusskola sadarbībā ar Rīgas šaha federāciju rīko Fēliksa Circeņa piemiņas turnīru šahā. Visi šaha spēles cienītāji bez ierobežojumiem laipni aicināti! Ādažu iedzīvotājiem bez dalības maksas, pārējiem – 5 eiro. Laika kontrole partijai 10 minūtes un 5 sekundes klāt par katru izdarītu gājienu. Fēlikss Circenis bija pazīstams kā labs šahists un šaha treneris, septiņdesmitajos gados deviņus gadus bija Ādažu astoņgadīgās skolas direktors.

Ģimeņu svētki Piņķos
2. jūnijā no plkst. 12.00 Babītes vidusskolas sporta laukumā Piņķos norisināsies ikgadējie Babītes novada Ģimeņu svētki. Šāgada svētku tēma Babītes novadā ir Kārļa Skalbes pasakas "Kaķīša dzirnavas" citāts – "Lai vairojas prieks". Svētku dalībnieku priekam pasākumā plānotas dažādas aktivitātes. Būs bērnu koncerts, iluzionistu priekšnesumi, AHHA zinātnes centra izrāde, piepūšamās atrakcijas, izjādes ar zirgu un poniju, radošās darbnīcas, ponicikli, velokarti, traktorvilcieniņš, mājražotāju un gardumu tirdziņš, kā arī Babītes novada māmiņu andele, kurā pārdos citiem vēl noderīgas lietas – bērnu drēbītes, apavus un rotaļļietas no dzimšanas līdz skolas vecuma bērniem.

Vokālā ansambļa "Ievziedi" 20 gadu jubilejas koncerts Ulbrokā
2. jūnijā plkst. 15.00 Ulbrokas kultūras namā notiks vokālā ansambļa "Ievziedi" 20 gadu jubilejas koncerts "Ievziedu putenī". Uzstājas Stopiņu novada vokālie ansambļi "Ievziedi" un "Sagša", senioru deju kolektīvs "Ulenbroks", kā arī Baldones senioru vokālais ansamblis "Dziedātprieks".

Vokālā ansambļa "Dzeltenā zemūdene" jubilejas koncerts Salaspilī
2. jūnijā plkst. 17.00 "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā Salaspilī notiks vokālā ansambļa "Dzeltenā zemūdene" 20 gadu jubilejas koncerts. Dziedās lieli un mazi, skanēs vecas un iemīļotas, kā arī jaunas un vēl nedzirdētas dziesmas. Dziesmas izdaiļos dejotāji no JDK "Austriņš" un "Lucia's Linedance".

Pludmales handbola turnīrs "Salaspils kauss 2018"
3. jūnijā Salaspilī sporta nama stadionā norisināsies atklātais pludmales handbola turnīrs "Salaspils kauss 2018" vīriešu un sieviešu komandām. Sacensībās var piedalīties dalībnieki no 14 gadu vecuma (2004. dz.g. un vecāki). Vīriešu un sieviešu komandas spēlē atsevišķās grupās. Komandā jābūt vismaz sešiem un ne vairāk kā 10 spēlētājiem.

Baltijas frisbija līgas pirmais posms Upesciemā
3. jūnijā no plkst. 10.00 Upesciema stadionā Garkalnes novadā norisināsies Baltijas frisbija līgas pirmais posms. Sacensībās startēs septiņas vīriešu komandas – piecas no Latvijas un pa vienai no Igaunijas un Lietuvas. Latviju sacensībās pārstāvēs "Salaspils WT", apvienotā komanda "Rīga Ultimate", Ogres frisbija klubs, Ventspils frisbija klubs un "Valmiera", Lietuvu – Viļņas "KossMix", bet Igauniju – Tallinas "FFS". Baltijas frisbija līga šogad notiek pirmo reizi, un tā ir sadalīta trīs posmos, kuru laikā komandas aizvadīs savstarpējā apļa spēles. Otrais Baltijas līgas posms paredzēts 8. jūlijā, bet vietu sadalījums izšķirsies 26. augustā. Pēdējā posma ietvaros notiks arī vienas dienas Baltijas frisbija čempionāts dāmām.

Carnikavas Piejūras skrējiens
3. jūnijā Carnikavas sporta kompleksa stadionā norisināsies gadskārtējais Piejūras skrējiens. Sacensības plkst. 11.00 atklās bērnu skrējieni 400 un 800 metru distancēs, plkst. 11.30 startēs dalībnieki 3 km veselības meža aplī, bet 12.30 – 6,5 km tautas distancē un 13 km meža distancē.

"Baltic Downhill Cup" otrais posms Riekstukalnā
2. un 3. jūnijā Baldones novada Riekstukalnā norisināsies Baltijas kausa izcīņas otrais posms kalnu riteņbraukšanas disciplīnā DH jeb Downhill. Sestdien pa dienu paredzēti treniņbraucieni, bet plkst. 20.00 finālbraucieni "Pumptrack" disciplīnā. Svētdien DH sacensību braucieni paredzēti plkst. 12.10 un 14.40. Apbalvošana ap 17.30.

Ģimeņu svētki Jaunolainē
3. jūnijā Jaunolaines stadionā notiks Ģimeņu svētki. Plkst. 12.30 plānots gājiens no Jaunolaines kultūras nama uz stadionu. Plkst. 13.00 sāksies Olaines novada bērnu kolektīvu koncerts, 14.00 fotografēšanās ģimenēm ar ratiņiem, tad zīmējumi uz asfalta, ziepju burbuļu ballīte, sporta spēles ģimenēm, ielu vingrotāju šovs, seju izrāde un Chris Noah koncerts.

Jauniestudējuma "Mauglis" pirmizrāde Siguldā
3. jūnijā plkst. 16.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" norisināsies teātra studijas jauniestudējuma "Mauglis" pirmizrāde (L. Stumbres luga pēc R. Kiplinga "Džungļu grāmatas" motīviem). Režisore Ārija Liepiņa-Stūrniece. Ieeja – bez maksas.