31.05.2018 13:15

Aptauja Mālpilī: Vai jūsu ģimene piedalīsies muižu un piļu apceļošanā?

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Mālpilī: Vai jūsu ģimene piedalīsies muižu un piļu apceļošanā? Una Griškeviča un arhīvs

Šogad akcija "Apmeklēsim Baltijas muižas – svinēsim kopā" ir veltīta Baltijas valstu simtgadei. Tajā ikviens interesents līdz 16. septembrim aicināts apmeklēt 131 muižu un pili. Arī Mālpils muiža ir iekļauta šajā sarakstā.

Dailis, jaunsaimnieks (nevēlējās fotografēties)
Pagājušogad piedalījāmies, arī šogad plānojam braukt un skatīties, kā citi dzīvo, un salīdzināt, kā mēs dzīvojam. Mans TOP trīs ir Mežotne, Dikļi un Bīriņi. Tā ka – gaidām akcijas sākumu!
Regīna, dzīvo un strādā Mālpilī
Laikam šoreiz nebrauksim – laika trūkuma dēļ. Vai arī darīsim to vasarā, kad būs mazliet vairāk laika. No iepriekšējos gados redzētā mums ļoti patika Jumurdas muiža, kas it kā ir tādā nostūrī, bet tā apkārtnes sakoptība un skaistais reljefs – tas tiešām ir skaisti! Esam bijuši daudzās muižās un pilīs, bet Jumurdas muiža īpaši palikusi atmiņā.
Ērika, Mālpils Mākslas skolas pasniedzēja
Godīgi sakot, neesam par to vēl domājuši. Kad beigsies mācību gads, tad arī izdomāsim. Protams, daudz kur Latvijā esam pilis un muižas apceļojuši, bet šobrīd konkrētu plānu nav. Taču Latvijas pilis ir brīnišķīgas – gan Dundagā, gan Ungurmuižā, kur mums skolas laikā bija prakse, tāpēc, ja kaut kur braucam, tad labprāt iegriežamies arī muižās un pilīs.
Ivars, strādā celtniecībā
Es neskatos uz akcijām, bet, ja ir iespējas, nedēļas nogalēs braucot pa Latviju, muižas tāpat apskatām. Piemēram, nesen bijām Lūznavas muižā pie Rēzeknes. Pirms tam bijām Ērberģes muižā. Patika. Kādreiz jau gadās redzēt arī sabrukušās muižu ēkas.