29.05.2018 22:34

Foto: Tūkstoši Ādažos bauda Gaujas svētku daudzveidīgo programmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Tūkstoši Ādažos bauda Gaujas svētku daudzveidīgo programmu Laima Jātniece, Māris Vītols, Monika Griezne

Ādažos nosvinēti novada svētki, kuros ādažniekus un svētku viesus priecēja Raimonds Pauls ar savu muzikālo programmu un dziedātājiem Kristīnu Zaharovu, Gintu Krievkalnu, Daumantu Kalniņu, Mārtiņu Ruski, Zigfrīdu Muktupāvelu, Daini Skuteli, Arti Robežnieku un bigbendu Kristapa Krievkalna vadībā.

Ādažos uzstājās arī Guntars Račs un grupa "Saldās sejas", Ivo Fomins, Normunds Rutulis, Mārcis Judzis, grupa "Atom", dziesminieks Ostins Millers no ASV. Visas dienas garumā uz mazās skatuves Līgo laukumā skatītājus priecēja Ādažu izglītības iestāžu un Kultūras centra radošie kolektīvi. Jau no paša rīta pavasara tirgū varēja atrast daudz un dažādus amatnieku un zemnieku darinātus labumus. Darbojās arī dronu arēna.

Sporta stadionā varēja piedalīties strītbola izcīņā un iepazīties ar visiem sporta veidiem, ar kādiem Ādažos var nodarboties. Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas izpildījumā bija iespējams vērot dažādu sporta veidu paraugdemonstrējumus. Bērnus priecēja atrakcijas, izjādes ar zirgiem, dažādi karuseļi un iespēja pabarot dzīvniekus Dzīvo sapņu dārzā.

Tāpat ikviens varēja tuvāk iepazīt bruņoto spēku tehniku, veikot, supot, peldēties Vējupē un piedalīties Zumba fitness maratonā.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri demonstrēja militāro tehniku un ekipējumu, un svētku viesiem bija iespēja apskatīt Spānijas bruņoto spēku kājnieku kaujas mašīnas "Pizarro" un bruņumašīnu "Vamtac", Kanādas bruņoto spēku vieglās kaujas bruņumašīnas un haubices "M777", kā arī citu sabiedroto tehniku. Tāpat svētku viesi varēja nogaršot spāņu gatavoto nacionālo ēdienu – paelju. Apmeklētāji varēja aplūkot pašgājējhaubiču sistēmu, kas iegādāta no Austrijas, lai pilnveidotu Latvijas bruņoto spēku netiešās uguns atbalsta spēju.

Dons Ādažos pulcēja tūkstošiem fanu, īsi pirms pusnakts sajūsminot ar dziesmu "Salauzta sirds", kuru izpildīja kopā ar Ozolu, bet pusnaktī ādažniekus un viesus pārsteidza muzikāls ūdens gaismu šovs uz Vējupes. Gaismas strūklakas mijās ar projicētiem video un bildēm no Ādažu novada. Uz 15 metru augstas ūdens sienas tika projicēta ūdensroze – Ādažu novada simbols, Ēvī Upenieces mākslas darbs un dāvinājums Goda ādažniekiem – skulptūra "Upe", kā arī dejojoša tautu meita, kuras dejas solis aizkustināja daudzus.

Izturīgākos ballētājus līdz rīta gaismai priecēja grupa "Transleiteris" un dīdžejs Roberts Lejasmeijers. Svētkus vadītāju lomā iejutās Artūrs Breidaks, Ingus Ulmanis un Jānis Romanovskis.