29.05.2018 14:03

Aptauja Stopiņos: Kas šobrīd ir aktuālais jūsu vai jūsu tuvinieku dārzā?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Stopiņos: Kas šobrīd ir aktuālais jūsu vai jūsu tuvinieku dārzā? pixabay.com un Liene Ozola

Maijs ir mēnesis, kad aktīvi noris visdažādākie dārza darbi, kad jāpaspēj sastādīt dažādus stādus, uzpotēt ābeles un bumbieres, samēslot ogu krūmus un pavairot ar noliektņiem, iestādīt vīnogas un dzērvenes, mēslot zemenes.

Sakņu dārzā maijā aktuālākie darbi ir kartupeļu stādīšana, redīsu, diļļu, salātu, zirņu, galda biešu, kāļu un rutku sēšana. Maija beigās var izstādīt kabaču, gurķu un ķirbju dēstus. Šogad tam visam klāt nāk arī akūta nepieciešamība to visu laistīt.

Māris, IT speciālists
Šobrīd aktuālākais dārzā ir cīņa ar laputīm. Sieva ir sapirkusi līmlentes un zaļās ziepes, un tad nu ar šļūteni laistām saldos ķiršus, kurus laputis ir burtiski apsēdušas.
Anna, galvenā grāmatvede
Viss ir jau sastādīts, izņemot kartupeļus un kāpostus, un šobrīd aktuālākā ir laistīšana un cīņa ar kukaiņiem. Un, protams, jau ierastās skudras – ar tām cīnāmies katru gadu. Ja biežāk paravējam, uz kādu laiku ir miers, bet tad tās atkal uzrodas.
Astra, friziere
Mums pašiem sava dārza nav, bet ir tuviniekiem, un, tiklīdz skolas laiks beigsies, tūlīt steigsim palīgā. Šobrīd esam sākuši ar pašu minimālāko – iesēti redīsi, iestādītas puķes. Turklāt, ņemot vērā puikas interesi, lielāko daļu teritorijas aizņem sporta laukums, tā ka nekam citam vietas daudz neatliek.
Linda, pavāre
Esmu dārzā ierīkojusi puķu dobi, tajā vēl atlicis iestādīt dažas vasaras puķes. Šogad pārveidoju skujeņu dobi, un tagad aktuālākais sāk kļūt ravēšana un zāles pļaušana. Dārzs – tas ir process, kurā darbi nekad nebeidzas.