Ar velo pa Ropažu novadu

Ropažu Kultūras un izglītības centrs, sadarbībā ar biedrībām "Rodenpoys" un "Aktīvi vecāki – Ropažu novadam" sestdien rīko jau piekto velobraucienu pa Ropažu novada kultūrvēsturiskajām vietām – "Ar velo pa novadu".

 

Šāgada maršruts: Ropaži–Lantes muiža–Bajārkrogs–Kākciems–Vakuļciems–Pepermuiža–Leduskalns, turklāt ar bagātīgu vēstures faktu stāstījumu.

Līdzi jāņem: velosipēds, uzkodas pusdienām un ugunskurā cepami gardumi, lietainā laikā – gumijas zābaki (bridīsim pa garu zāli) un lietusmētelis. Vēlama veloķivere, atstarotāji un viss, kas nepieciešams pašu drošībai. Bērniem, kas braucienā piedalās bez vecāku pavadības, nepieciešama velosipēda vadītāja apliecība.

Velobrauciens pa Ropažu novada Kultūrvēsturiskajām vietām aizsākās 2009. gadā ar pārbraucienu "Veselības dienā" Ropaži–Zaķumuiža un ieguva ļoti lielu atsaucību, tādēļ tas tika rīkots atkārtoti un jau ar izglītojošu raksturu.

Otrajā, trešajā un ceturtajā velobraucienā nobraukti aptuveni 120 km Ropažu novada teritorijā, apskatīti aptuveni 40 nozīmīgi kultūrvēsturiski objekti, apskates un atpūtas vietas. Turklāt tā mērķis – parādīt un pastāstīt to, kas jāzina katram sevi cienošam Ropažu novada iedzīvotājam, un to, kas novadā ir patiesās vērtības, – ir īstenots.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Ropažu Kultūras un izglītības centrs
  • Notikuma sākums: 2012-09-08 10:00:00