28.05.2018 17:06

Saldējuma festivālā Jūrmalas kūrorta svētkos šogad apēsts gandrīz divas reizes vairāk saldējuma nekā pērn

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saldējuma festivālā Jūrmalas kūrorta svētkos šogad apēsts gandrīz divas reizes vairāk saldējuma nekā pērn Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas kūrorta svētkos sestdien, 26.maijā notikušajā "Vislatvijas saldējuma festivālā" apēsti kopumā 45 000 saldējumu, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā pērn, kad šajos svētkos tika apēsti 23 000 saldējuma, informēja pasākuma rīkotāja "Food Union" pārstāvji.

"Vislatvijas saldējuma festivāls" notika 26.maijā Dzintaru pludmalē, un pulcēja desmitiem tūkstošu apmeklētāju. Kopumā festivālā apēsts rekordliels saldējumu daudzumus - apmēram četras tonnas jeb 45 000 porcijas saldējuma, starp kuriem bija gan zīmolu "Ekselence", "Pols", "Tio", "Kārums" un "Rasēns" saldējumi, gan Latvijas mājražotāju, tostarp "Marybella", "Gogelmogels", "Skrīveru mājas saldējums", "Rullējums", "Grasbergs" un "Siguldas saldējums" produkciju.

Kompānijā informēja, ka pasākuma viesiem bija iespēja balsot par to, kāda būs jaunā "Jūrmalas saldējuma" garša. Konkurencē starp četrām piedāvātajām iespējām par līderi, kas visvairāk iegaršojās festivāla dalībniekiem, kļuva karameļu saldējums ar sāļo karameļu mērci un karamelizētu cukuru.

Pasākuma programmā saldējuma degustācijas un dažādas aktivitātes un konkursus papildināja arī koncerti, bet par pasākuma vadīšanu rūpējās Jānis Romanovskis un Oskars Lepers.

Pasākumu organizēja "Food Union" sadarbībā ar Jūrmalas domi.

Jau ziņots, ka pērn 27. maijā Jūrmalā, pulcējot tūkstošiem Jūrmalas kūrorta svētku apmeklētāju, aizvadīts pirmais saldējuma festivāls Latvijā, kura laikā tika apēsti 23 000 dažādu saldējumu, saldējuma desertu un kokteiļu jeb 2,5 tonnas saldā kāruma.