25.05.2018 13:43

Vasaras atnākšanu svin visā Pierīgā. Izklaides brīvdienām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vasaras atnākšanu svin visā Pierīgā. Izklaides brīvdienām publicitātes

Siguldas pilsētas svētki, Salaspils un Olaines novadu svētki, Gaujas svētki Ādažos, Kūrorta svētki Jūrmalā, kultūras un atpūtas svētki Baložos, bērnu un jauniešu svētki Jaunmārupē – maija beigas Pierīgā pienākušas ar galvu reibinošu pasākumu programmu. Turklāt kultūras un sporta pasākumu netrūks arī citviet.

Siguldas pilsētas svētki "Pieslēdzies vasarai"
No 25. līdz 27. maijam pilsētas svētkus svin Sigulda. Piektdien no plkst. 13.00 Svētku laukumā notiks uzņēmēju un mājražotāju izstāde, bet "Vasaras garšu dārzā" būs iespēja novērtēt dažādu restorānu meistardarbus. Plkst. 18.00 svētku atklāšana un mazais bundzinieku samits Siguldā, plkst. 18.30 Latvijas mūziķu un diskžokeju ballīte. Balonu festivāla aktivitātes – vakara lidojumi, balonu gaismošanās un degļu uguņošana. Pilnu svētku programmu skatiet šeit.

Salaspils novada svētki
25.-27. maijā gadskārtējie novada svētki norisināsies Salaspilī. Piektdien plkst. 19.00 tos ievadīs koncerts "Klasika satiek džezu" Nacionālajā botāniskajā dārzā. Sestdien un svētdien svētki turpināsies Līvzemes ielā, "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā, kā arī uz galvenās skatuves pie kultūras nama "Rīdzene", kur notiks tautas tērpu parāde, sadziedāšanās ar Baibu Sipenieci-Gavari, kā arī kora "Elpa", Aijas Andrejevas un Laimas Vaikules koncerti. Vairāk informācijas šeit.

Gaujas svētki Ādažos
26. maijā no plkst. 9.00 Ādažos vērienīgi atzīmēs gadskārtējos Gaujas svētkus. Dienas programmā paredzēts svētku gājiens, pavasara tirgus, atrakciju parks, Guntara Rača un grupas "Saldās sejas" koncerts, dronu arēna, Gardēžu kvartāls, sporta pasākumi, NBS tehnikas izstāde u.c. Vakara programmā no plkst. 19.00 Raimonda Paula, Dona un grupas "Transleiteris" koncerti, gaismas strūklakas un muzikāls ūdens gaismu šovs uz Vējupes. Pilna svētku programma šeit.

Olaines novada svētki
26. maijā novada svētkus svinēs Olainē. Plkst. 11.00 Olaines Mežaparkā sāksies krosa skriešanas sacensības "Olaines apļi", kā arī ielu basketbola un inline hokeja turnīri. No plkst. 12.00 radošās darbnīcas, izklaidējošas programmas bērniem, RTU studentu teātra izrādes, amatierkolektīvu koncerti, vakarā – Liene Šomase un Guntis Veits, grupa "Apvedceļš", Jānis Stībelis un nakts disko balle. Plašāka informācija šeit.

Kūrorta svētki Jūrmalā
26. maijā Jūrmalā ar bagātīgu Kūrorta svētku programmu tiks svinēts vasaras sākums. Jūrmala aicina apmeklēt lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, vērot starptautiska cirka un deju teātra izrādes, ielu deju sacensības, piedalīties salsas un latino meistarklasēs un klausīties mūzikas grupas "Carnival Youth", "Labvēlīgais tips" un citu mūziķu un grupu koncertus. Vairāk informācijas šeit.

Kultūras un atpūtas svētki Baložos
26. maijā skvērā pie Baložu pilsētas kultūras nama norisināsies kultūras un atpūtas svētki. No plkst. 9.00 darbosies pavasara tirgus, no 10.00 piepūšamās atrakcijas bērniem, plkst. 12.00 paredzēts Baložu māksliniecisko kolektīvu, solistu un viesu koncerts "Šodien saule agri lēca", bet plkst. 16.00 kultūras namā būs iespēja noskatīties populārzinātnisko dokumentālo filmu "Baltu ciltis".

Bērnu un jauniešu svētki "Ar vasaru saujā" Jaunmārupē
27. maijā Jaunmārupē, pie ūdenstorņa, norisināsies gadskārtējie Mārupes novada bērnu un jauniešu svētki "Ar vasaru saujā". No plkst. 10.30 paredzēts svētku gājiens, 11.00 svētku atklāšana, 12.00 Mārupes novada kolektīvu uzvedums "Mana Latvija". No plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 darbosies piepūšamās atrakcijas un karuseļi, notiks spēles u.c. aktivitātes. Detalizētu programmu meklējiet šeit.

Populārzinātniskā dokumentālā filma "Baltu ciltis" Carnikavā, Katlakalnā un Baložos
25. maijā plkst. 19.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" un Katlakalna tautas namā, kā arī 26. maijā plkst. 16.00 Baložu pilsētas kultūras namā demonstrēs režisoru, brāļu Laura un Raita Ābeļu pilnmetrāžas dokumentālo drāmu "Baltu ciltis / Pēdējie Eiropas pagāni". Filma atspoguļo 13. gadsimta nežēlīgos centienus pievērst kristietībai tagadējo Latvijas teritoriju apdzīvojošos pagānus. Dokumentālā drāma uzdod jautājumu, cik daudz mēs vispār zinām par sevi un saviem priekštečiem, un apgāž mītus par baltiem kā arāju tautu, bez romantizēta izskaistinājuma atspoguļojot cīņassparu, drosmi un pagānisko dzīvesziņu, kā arī skaudros dzīves apstākļus.

ZZ čempionāta fināls Ropažu novadā
No 24. līdz 26. maijam sporta kompleksā "333" Ropažu novadā norisinās skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ čempionāts" fināls. Ceturtdien kļuva zināma Latvijas atraktīvākā, erudītākā, radošākā un saliedētākā klase 5.-6. klašu grupā, piektdien – 7.-9. klašu grupā un sestdien – 10.-12. klašu grupā. Paredzams, ka kopumā finālā piedalīsies 540 klašu komandas un aptuveni 15 000 dalībnieku. Finālistiem sarūpētas gan ūdens, gan sauszemes, gan gaisa aktivitātes. Dalībnieki varēs izmēģināt savas spējas uz lieliem komandas supiem, izbaudīt ātrumu, braucot ar kartingiem īstajā sacīkšu trasē, iekarot kāpšanas torņa virsotnes un, protams, likt lietā arī savu erudīciju un zināšanas.

Bērnu diena "Ieskandinām vasariņu" Lēdurgā
26. maijā plkst. 10.00 pie Lēdurgas kultūras nama notiks bērniem veltīts pasākums "Ieskandinām vasariņu", kas sāksies ar kultūras nama bērnu kolektīvu un mūzikas skolas audzēkņu koncertu. Turpinājumā piepūšamās atrakcijas, sejas apgleznošana, spēles, rotaļas, lielu un mazu ziepju burbuļu pūšana.

Latvijas petanka čempionāta posms Upesciemā
26. maijā no plkst. 10.00 Upesciema stadiona petanka laukumos Garkalnes novadā norisināsies Latvijas čempionāta otrā posma spēles vīriešu vienspēļu turnīrā.

Pavasara Zibens velobrauciens Carnikavā
26. maijā no plkst. 10.30 sporta un aktīvās atpūtas "Zibeņi" trasēs Carnikavā startēs tradicionālais pavasara Zibens "riteņbrauciens". Vispirms paredzētas sacensības bērnu distancēs (260-880 m), plkst. 12.30 distancē dosies dalībnieki grūtākajā olimpiskā krosa distancē, bet plkst. 14.00 paredzēts tautas brauciens (ap 20 km).

Pludmales volejbola turnīrs "Sigulda Open'18"
26. maijā plkst. 10.30 Siguldas pludmalē sāksies pludmales volejbola turnīru "Sigulda Open'18" pirmais posms. Sacensības norisināsies gan vīru, gan dāmu konkurencē. Pieteikšanās sacensību vietā no plkst.9.30 līdz plkst.10.00, dalības maksa 15 eiro.

Cirka programma "Oki-Doki" Katlakalnā
26. maijā plkst. 11.00 Katlakalna tautas namā būs iespēja vērot izklaidējošu cirka programmu un klaunu šovu "Oki-Doki".

Mārupes novada senioru sporta spēles Jaunmārupē
26. maijā no plkst. 11.00 Jaunmārupes pamatskolas sporta laukumā norisināsies Mārupes novada senioru sporta spēles, kurās piedalīsies vecuma grupas 54+ komandas no Mārupes novada un citām pašvaldībām. Sacensības paredzētās tādās disciplīnās kā boulings, lidojošā šķīvīša mešana, basketbola soda metieni, naglu dzīšana, zābaka mešana u.c. Pēc pasākuma ap plkst. 14.00 zaļumballe.

Pierīgas novadu sporta spēļu pludmales volejbola turnīri Mālpilī
26. maijā no plkst. 11.00 Mālpils sporta kompleksa pludmales volejbola laukumos norisināsies Pierīgas novadu sporta spēļu turnīri vīru un dāmu komandām. Precīza izspēles kārtība kļūs zināma neilgi pirms turnīra sākuma. Pagājušajā gadā par Pierīgas čempioniem gan dāmām, gan vīriem kļuva Mārupes novada komandas.

Ielu basketbola turnīri Olainē un Ādažos
26. maijā novada svētku laikā Ādažos un Olainē norisināsies ielu basketbola turnīri. Olaines 2.vidusskolas sporta laukumā strītbola turnīrs "Bombball 2018" sāksies jau plkst. 11.00. Komandā drīkst pieteikt ne vairāk kā četrus dalībniekus. Savukārt no plkst. 13.30 pie sporta centra norisināsies Ādažu kausa izcīņā strītbolā. Sacensības norisināsies divās vecuma grupās – pieaugušie un 2003./2004. gadā dzimušie. Katrā komandā ir trīs dalībnieki, pieteikšanās sacensību dienā no plkst. 12.00.

Krosa skrējiens "Olaines apļi"
26. maijā no plkst. 11.00 Olaines Mežaparkā norisināsies tradicionālās krosa skriešanas sacensības "Olaines apļi". Pirmie startēs bērni 300-800 metru distancēs. Plkst. 12.00 paredzēts starts 16 km distancē, 12.15 – 10 km, bet 12.25 – 5 km skriešanas un nūjošanas distancēs. Apbalvošana paredzēta ap plkst. 14.00.

Deju kolektīva "Minkāns" koncerts Inčukalnā
26. maijā plkst.13.00 Inčukalna sporta kompleksā notiks bērnu tautisko deju kolektīva "Minkāns" sezonas noslēguma koncerts.

Teātra izrādes bērniem Siguldā
26. maijā Siguldas pilsētas svētku "Pieslēdzies vasarai!" laikā mazie svinētāji varēs baudīt divas teātra izrādes. PIkst. 13.00 Svētku laukumā ar krāšņu muzikālo izrādi "Karlsons" iepriecinās Latvijas Operetes teātris, bet plkst. 16.00 "Pepijas Garzeķes" aizrautīgo stāstu koncertzālē "Baltais flīģelis" stāstīs Mākslu skolas "Baltais flīģelis" Teātra nodaļas audzēkņi.

Latvijas futbola pirmās līgas spēle Ķekavā
26. maijā plkst. 14.00 Ķekavas stadionā "komanda.lv" pirmās līgas čempionāta sestās kārtas spēli aizvadīs futbola klubs "Auda". Laukuma saimnieku pretinieki būs sporta kluba "Super Nova" spēlētāji, kuri šosezon mājas spēles aizvada Olainē.

Deju kopas "Kniediņš" jubilejas koncerts Mālpilī
26. maijā plkst. 18.00 Mālpils kultūras centrā ar jubilejas koncertu "Savu prieku izdejot" 15 gadu jubileju atzīmēs vidējās paaudzes deju kopa "Kniediņš".

Tautas skrējiens "Mārupe 2018" Jaunmārupē
27. maijā Jaunmārupē, Ozolu ielā pie ūdenstorņa, Mārupes novada Bērnu un jauniešu svētku ietvaros notiks tradicionālais tautas skrējiens "Mārupe". Mazie skrējēji līdz 10 gadu vecumam jau no plkst. 9.30 varēs startēt 150-600 metru distancēs. Pārējie no plkst. 11.30 gaidīti 5 kilometru tautas distancē. Lai piedalītos sacensībās, nepieciešama obligāta iepriekšējā pieteikšanās, sacensību norises dienā jaunu dalībnieku reģistrācija netiks veikta.

Bērnu izstādes atklāšana un Ģimenes dienas pasākumi Carnikavā
27. maijā plkst. 13.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" notiks bērnu mākslas darbu izstādes "Izsapņot Latviju" atklāšana un laureātu apbalvošana. Izstāde tautas namā būs apskatāma līdz 8. jūnijam. Pēc pasākuma visi aicināti uz Carnikavas Novadpētniecības centru, kur notiks Ģimenes dienas svinēšana – animācijas filmas veidošana, lielās koka spēles, smilšu lampu darbnīca u.c.

Koncerts "Danco lieli, danco mazi" Līgo parkā
27. maijā plkst. 14.00 Līgo parkā Stopiņu novadā notiks deju koncerts "Danco lieli, danco mazi". Latvju rakstu zīmes izdejos Stopiņu novada izglītības iestāžu deju kolektīvi un viņu draugi. No plkst. 12.00 līdz 18.00 darbosies kafejnīca un piepūšamās atrakcijas bērniem.

Lielkoncerts "Pašūposimies, lai ilgāk dzīvotu!" Saulkrastos
27. maijā plkst. 15.00 Saulkrastu estrādē, sagaidot lieliskā aktiera Edgara Liepiņa 90. dzimšanas dienu, notiks lielkoncerts "Pašūposimies, lai ilgāk dzīvotu!". Jokos, smaidīs un dziedās māsas Legzdiņas, Ainārs Bumbieris, aktieru ansamblis "Ilga", Gundars Silakaktiņš, Aldis Siliņš, Lauris Subatnieks, Voldemārs Šoriņš, Zigurds Neimanis, Edgars Pujāts, Dainis Porgants, Jānis Jarāns, Guntis Skrastiņš, Dainis Skutelis un citi.

Spēlfilma "Bille" Salaspilī
27. maijā plkst. 16.00 Salaspils kultūras namā "Rīgava" demonstrēs režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilmu "Bille". Latvijas simtgades filma par meiteni ar vērīgo acu skatienu tapusi pēc populārās rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna "Bille" motīviem. Bez izskaistinājumiem un saldas cukura glazūras filma vēsta par cilvēkbērna dzīvi un izaicinājumiem 30. gadu Latvijā. Galveno Billes lomu atveido Rūta Kronberga.

Somu grupas "Samoaja" koncerts Jaunolainē
27. maijā plkst. 17.00 Jaunolaines kultūras namā gaidāms somu indī folka grupas "Samoaja" koncerts. "Samoaja" ir indie folk projekts no Somijas, kura mūzika ir izteikti ietekmējusies no Somijas dabas ainavām un tai raksturīgās melanholijas. Dibināts kā solo projekts 2014. gadā, kopš tā laika dažādā sastāvā uzstājies daudzviet Somijā, Lielbritānijā un citur Eiropā. Latvijā "Samoaja" uzstāsies kā duets.