Velobrauciens "Izbrauc Latviju Ķekavas novadā!"

2. jūnijā Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrs (TKC) kopā ar Tautas deju ansambli "Zīle" organizē velobraucienu "Izbrauc Latviju Ķekavas novadā!", kurā ikvienu aicina izbraukt Latvijas kontūru maršrutā Ķekava – Baloži – Rāmava – Katlakalns – Alejas – Ķekava. Maršruts plānots aptuveni 35 km garumā ar startu plkst. 10.00 un finišu ap plkst. 15.00 pie TKC, Rīgas ielā 26, Ķekavā.

Maršruts plānots tā, lai nebūtu jābrauc pa vienu no galvenajiem valsts autoceļiem A7, to paredzēts šķērsot tikai divās vietās. Lielākoties maršruts vedīs pa meža un maz pazīstamiem ceļiem (piemēram, gar Ostvalda kanālu), kā arī pa veloceliņu "Baloži-Baložu pagrieziens" un nesen rekonstruēto Rāmavas ielu. Pavisam ieplānotas trīs pieturvietas – pie Ostvalda kanāla, Baložu kultūras nama skvēriņā un atpūtas vietā "Nēģīši" Katlakalnā, kur varēs uzzināt interesantus faktus par šīm vietām un kur gaidīs arī kāds pārsteigums no jubilāriem TDA "Zīle" dejotājiem.

Pārsvarā ceļš vedīs pa zemes ceļu un vietējas nozīmes ceļiem, tāpēc pasākumam organizatori iesaka izvēlēties velosipēdus, kas būtu piemēroti arī braukšanai pa meža takām un ceļiem. Noslēgumā – atpūta un zupas ēšana pie Doles tautas nama topošā Ķekavas parka pusē.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ķekavas novada TKC
  • Notikuma sākums: 2018-06-02 10:00