23.05.2018 15:44

Kartingi, kvadracikli, bagiji vai auto monstrs? 10 idejas vasaras piedzīvojumiem

Autors  Liene Vēciņa, “Lieliska dāvana” mārketinga vadītāja
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kartingi, kvadracikli, bagiji vai auto monstrs? 10 idejas vasaras piedzīvojumiem publicitātes

Vasarai piestāv motoru rūkoņa, piedzīvojumi, ātrums, adrenalīns un sacensību azarts. Kartingi, kvadracikli, bagiji, skūteri vai gigantisks auto monstrs Lietuvā? Lūk, desmit jaudīgas motorizētas aktivitātes, ko noteikti vērts izmēģināt šovasar.

Kā savaldīt īstu krosa moci
Vai esi kādreiz izmēģinājis braucienu ar īstu krosa motociklu? Ogres novadā Elkšņu vai Dubkalnu mototrasē kopā ar pieredzējušu treneri ir iespēja ar krosa moci ne tikai pavizināties, bet arī apgūt prasmi to savaldīt un iemācīties braukt droši un pareizi. Atkarībā no vēlmēm ir iespēja izmēģināt gan jaudīgu, īstu motokrosam sagatavotu braucamo, vai vienkāršāku iesācēju motociklu.

Motorizēts trīsritenis ar 50 km/h
Ja krosa mototrase šķiet pārāk sarežģīta, adrenalīnu un pozitīvas emocijas var itin labi noķert arī vieglākā veidā, izmēģinot braucienu ar triciklu – motorizētu trīsriteni, kas veidots pēc motocikla parauga. "Wolftrike" drifta halle ir īstā vieta, kur gūt pozitīvas emocijas pēc grūtas darbadienas, jo halles apmeklējumam nav nepieciešama sagatavošanās. Latvijā ražotie tricikli ir aprīkoti ar elektrodzinēju, kas spēj sasniegt 1000 W maksimālo jaudu un attīstīt līdz pat 50 km/h lielu ātrumu.

Turi balansu ar vienriteņa skūteri
Ja vēlies izmēģināt ko nebijušu, absolūti oriģināls būs brauciens ar vienriteņa skūteri "Air Wheel". Tas ir transportlīdzeklis, ko vada, balansējot ķermeni – noliecoties uz priekšu vai atpakaļ, tiek panākts paātrinājums vai bremzēšana, bet pagriešanos nodrošina neliela noliekšanās uz vienu vai otru pusi.

Kartings jebkuram vecumam
Ir maldīgi domāt, ka braukšana ar kartingiem ir pa spēkam tikai profesionāliem sportistiem. Izrādās, vadīt šo dinamisko sportisko braucamrīku var jebkura vecuma un sagatavotības stūrmanis. Ērta iespēja izmēģināt šo neparasto piedzīvojumu ir tepat Rīgā, Biķernieku trasē. Desmit minūtēs braucējs var pacīnīties par uzvaru ar sāncenšiem, mēģināt izcīnīt apļa labāko laiku vai vienkārši gūt pozitīvas emocijas.

Ar auto monstru uzlēkt 5 metru augstumā
Zini, kur pavasarī dodas īsti autofani un trakie ekstrēmisti? Uz Lietuvu! Jo tieši tur var iztrakoties "off-road" trasē pie jaudīgā bezceļu auto "Monster truck" stūres – vienīgā šāda braucamā Baltijas valstīs. Uz "Dodge pick–up" bāzes veidotais monstrs ir 6,2 metrus garš, 4 m augsts, bet šī milža potenciālais lēciena augstums īpaši veidotā trasē var sasniegt pat piecus metrus. Jau skatoties vien, pārņem tirpiņas, bet iedomājies, kā ir būt šī mežonīgā giganta stūrmanim?

Kvadricikla piedzīvojums
Ja Lietuvas šķiet par tālu, aizraujošus moto piedzīvojumus var izbaudīt arī tepat Pierīgā, kvadriciklu trasē Jaunciemā. Savas spējas ar šo četrriteņu braucamo var pārbaudīt dažādās distancēs – smilšu karjerā vai meža trasēs kopā ar pieredzējušu instruktoru.

Ar bagijiem pa bezceļiem
Četri riteņi, viens motors un cauruļu vijums – tāds izskatās Latvijā populārais bagijs, kas ļauj apvienot braukšanas azartu ar drifta prieku gan bezceļu džungļos, gan speciāli ierīkotās trasēs. Šāda atraktīva bagiju trase izveidota Gulbenes pusē atpūtas kompleksā "Dīķsalas", ļaujot piedzīvot izklaidi, ko ikdienā uz ceļiem nav iespējams rast.

Romantiskais motorollers
Ja padomā ir mierīgāka atpūta, pavasaris ir ideāls laiks, lai dotos izbraucienā ar brīvības un romantika simbolu – gaisīgo motorolleru. Šī braucamrīka noma ir lielisks veids, kā no cita skatupunkta aplūkot jau zināmas vietas un jauki pavadīt laiku. Visi motorolleri ir piemēroti divām personām un ekipēti ar ķiveri drošai braukšanai.

"Harley-Davidson" ar īstu Vēja brāli
Ja maijā jāsvin ir dzimšanas diena vai vecmeitu ballīte, laba ideja ir izmēģināt aizraujošu braucienu ar "Harley-Davidson" motociklu īsta Vēja brāļa vadībā. Pat tad, ja ar močiem esi uz jūs, šāds brauciens ikviena pasažiera sirdij liks pukstēt straujāk.