22.05.2018 07:43

Aptauja Inčukalnā. Kāda ir jūsu personīgā pieredze ar e-veselību?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Inčukalnā. Kāda ir jūsu personīgā pieredze ar e-veselību? Liene Ozola

Veselības ministre Anda Čakša pagājušajā nedēļā izturēja neuzticības balsojumu Saeimā, ko ierosināja opozīcijas deputāti. Kritiku viņa izpelnījusies par e-veselību, rindām uz izmeklējumiem un konsultācijām, naudas nepareizu izlietojumu.

Veselības ministres darbu kritizēja arī valdību veidojošo partiju pārstāvji, kas jau iezīmē tuvojošās Saeimas vēlēšanas rudenī, taču balsojumā vairākums deputātu opozīcijas ierosinājumu noraidīja.

Jeļena, šuvēja
Neko sliktu nevaru teikt par e-veselību. Pirmajā reizē, kad nācās elektroniski formēt slimības lapu, nācās pamocīties, lai saprastu, kā to darīt, taču tagad viss ir kārtībā. Tehnisku problēmu man nav bijis.
Elvijs, celtnieks
Pats es neesmu pie ārsta gājis, tomēr varu teikt, ka iepriekšējā kārtība, kad receptes rakstīja uz papīra, man šķita pietiekami laba, tāpēc uzskatu, ka elektroniskā sistēma ir lieka un nekādas problēmas nerisina. Veselības sistēmā ir daudz lielākas problēmas nekā recepšu izrakstīšana.
Vera, sētniece
Man tas šķiet ērtāk, ka ir e-veselība, jo man nav lieki jāiet pie ģimenes ārsta. Varu viņam tikai piezvanīt, un recepte tiek izrakstīta. Man atliek tikai aiziet līdz aptiekai.
Aina, pensionāre
Ejot pie ģimenes ārsta, es turpinu prasīt, lai man recepti raksta papīra formā, jo man tā ir ērtāk. Es pati bieži nevaru aiziet līdz aptiekai pēc zālēm, to lūdzu darīt savam dēlam, un viņam vieglāk ir paņemt papīra recepti, nevis meklēt kaut kādus kodus, personas dokumentu un ko tik vēl ne.