08.05.2018 16:51

Ķekavas novadā varēs iepazīt Daugavas lejteces tūrisma piedāvājumu, dodoties velobraucienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novadā varēs iepazīt Daugavas lejteces tūrisma piedāvājumu, dodoties velobraucienā pixabay.com

12. maijā Ķekavā tiks dots starts pirmajam no septiņiem Daugavas lejteces+ velofotoorientēšanās seriāliem, kas no šā gada maija līdz pat septembra beigām norisināsies visos Daugavas lejteces+ novados: Ķekavā, Ikšķilē, Baldonē, Ogrē, Stopiņos, Salaspilī un Mārupē.

Sacensības veidotas, lai aktīvā un atraktīvā veidā iepazītu septiņu novadu tūrisma piedāvājumu un saredzētu to Latvijas skaistumu, ko ikdienas skrējienā varbūt nepamanam. Lai piedalītos veloseriālā, nav nepieciešama īpaša sagatavotība un finansiāli izdevumi. Dalība sacensībās ir bez maksas, vienīgais, kas nepieciešams, – velosipēds, kas ir darba kārtībā, lai ar to pārvietotos pilsētvidē un tās apkārtnē, informē Ogres novada Tūrisma informācijas centra pārstāve Nika Frīdberga-Pumpuriņa.

Dalību var pieteikt Sporta vai Izklaides grupā, lai azarts ir gan sporta un sacensību mīlim, gan laiskam dabas baudītājam, kas brauc ģimenes lokā un nesteidzīgā gaisotnē vēlas iepazīt interesantās novada pērles. Tāpat ir iespēja piedalīties visos, dažos vai tikai vienā no posmiem.

Katra posma pirmo trīs vietu ieguvēji (gan Sporta, gan Izklaides grupā) tiks apbalvoti ar novadu sarūpētajām balvām, bet veloseriāla noslēgumā kopvērtējuma pirmo trīs vietu ieguvēji saņems veloseriāla sponsoru balvas – 1. vieta: galvenā atbalstītāja "Tehnoland" dāvanu kartes 300 EUR vērtībā (katra grupa); 2. vieta: "Veloprofa" dāvanu kartes 150 EUR vērtībā; 3. vieta: "MySports" dāvanu kartes 70 EUR vērtībā.

Nākamie sacensību posmi paredzēti 10. jūnijā Ikšķilē, 28. jūlijā Baldonē, 4. augustā Ogrē, 11. augustā Stopiņos, 15. septembrī Salaspilī un 22. septembrī Mārupē, vēsta N. Frīdberga-Pumpuriņa.

Pieteikšanās anketa un sacensību nolikums pieejams vietnē www.daugava.travel.