Festivāls "Latvijas Goda aplis" Mārupes novadā

Svinot Latvijas valsts simtgadi, 12. maijā ar plašu kultūras un aktīvās atpūtas programmu, viesošanos pie novada Goda saimniekiem un ar iespaidīgām "Staro Rīga" gaismas instalācijām festivāls "Latvijas Goda aplis" norisināsies Mārupes novadā.

Plkst. 10.00 un 14.00 varēs apzināt Mārupes novada dabas vērtības un doties aizraujošā ekspedīcijā uz Medema vai Cenas tīreļa purvu kopā ar dabas zinātāju un tūrisma gidu Juri Smaļinski.

Lai iepazītu novada Goda saimniekus, kā arī aktīvi pavadītu laiku kopā ģimenes lokā, plkst. 13.00 būs iespēja piedalīties autoorientēšanās sacensībās.

Tā kā vēsturiski novada nosaukums cēlies no Māras vārda, no Mārupītes, interesenti plkst. 16.00 varēs atdot tai godu un palaist savus sapņu kuģīšus pa Mārupīti.

Savukārt plkst. 17.00 kopā ar novada senioriem pie politiski represēto pieminekļa tiks iestādīta liepiņa – visu māmiņu piemiņai, kuras neatgriezās no izsūtījuma vai palika vagonos, kad pāri Latvijai gāja komunistiskais genocīds.

Plkst. 19.00 Mārupes kultūras namā notiks Mārupes dziedošo ģimeņu sadziedāšanās, bet no plkst. 21.00 apkārtējā teritorijā būs vērojama "Staro Rīga" gaismas parāde "Gaismas slepenā dzīve", kurā varēs uzzināt, ko dara gaismas ģimene nakts tumšajā laikā. Plkst. 21.20 kultūras nama iekšpagalmā būs iespēja baudīt unikālas videoprojekcijas par Mārupes kultūras nama vēsturi cauri laika griežiem, savukārt plkst. 21.30 tiks atklāta izstāde "Uzmirdz Mārupes stiprās ģimenes".

Noslēgums gaidāms plkst. 22.00, kad muzicēs Mārupes Mūzikas un mākslas skolas kamerorķestris.

Festivāls "Latvijas goda aplis" aicina svinēt Latvijas valsts simtgadi visa gada garumā katru nedēļas nogali citā novadā. 53 nedēļas nogales, 50 Latvijas novadi un goda saimnieki katrā novadā.

Papildus Info

  • Norises vieta: Mārupes novads
  • Notikuma sākums: 2018-05-12 10:00