29.04.2018 12:21

"Kodols" iesaka. Ingvera saknes sīrups un sadarbības partneri

Autors  Maruta Jirgenšteine, Gita Čaupale
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka. Ingvera saknes sīrups un sadarbības partneri publicitātes

Parasti ārpus apmaksātiem reklāmas laukumiem un rullīšiem neesam ieraduši teikt labus vārdus par kādu uzņēmumu vai sadarbības partneri, taču, ikdienā strādājot ar ļoti dažādiem cilvēkiem un uzņēmumiem, ir patiess prieks, ja kaut ko izdodas ātri, bez kavēšanās nokārtot.

To pilnā mērā var attiecināt uz mūsu ilgstošo sadarbības partneri – kārtridžu uzpildes un piegādes kompāniju SIA "Rolling".

Par uzņēmuma dibināšanu 2002. gadā var lasīt: "Sākumā tiek īrētas pavisam nelielas telpas Zinātņu akadēmijā – augšstāvā mazs biroja kabinets, bet pagrabstāvā maza telpa kārtridžu uzpildes veikšanai. Kaspars Skribanovskis, valdes priekšsēdētājs, dalās savās atmiņās: "Pa dienu, apmeklējot klientus, bijām uzvalkos, bet vakaros darba drēbēs Zinātņu akadēmijas pagrabiņā pildījām kārtridžus melnām mutēm un paši saviem spēkiem. Pašmācības ceļā izpētījām visus procesus no A līdz Z.""

Un vēl viena būtiska lieta – uzņēmums attīstījis savu darbību tepat Pierīgā, Mārupes novadā, un vismaz publiskā informācija neliecina, ka tas būtu tālākpārdots kādai ārvalstu korporācijai.

Tātad – īsts Latvijas uzņēmums!

Ingvera saknes sīrups cīņai ar pavasara vīrusiem
Nepieciešams: 200 gramu ingvera saknes, trīs citroni un piecas ēdamkarotes medus.

Ingvera sakni kārtīgi noskalo, nomizo un sagriež sīkos gabaliņos. Citronu nomizo un sagriež smalkos gabaliņos. Svarīgi, lai, smalki griežot, no citrona neiztecētu visa sula.

Ingveru un citronu saliek burciņā un pārlej ar medu, pēc tam visu kārtīgi samaisa. Burciņai pāri pārliek marlīti vai salveti un ļauj divas līdz trīs diennaktis nostāvēties ledusskapī. Pēc tam burciņas saturu nokāš sietiņā, piespiežot masu ar karoti, lai no citrona iztek visa sula. Lieto atšķaidītu (3–4 tējkarotes) ar siltu ūdeni vai tējā.

Šis burvju dzēriens ir bagāts ar vitamīniem, kas palīdz cīnīties ar pavasara uzbāzīgajiem vīrusiem. Burciņas saturs jāizlieto nedēļas laikā.