27.04.2018 17:44

Aprīli Pierīgā pavadīs jautri un skanīgi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aprīli Pierīgā pavadīs jautri un skanīgi publicitātes

Aprīļa pēdējās brīvdienas Pierīgas novados kultūras un sporta pasākumu ziņā sanākušas gluži vētrainas. Teātra izrādes, jaunākās latviešu filmas, neskaitāmi dažādu žanru koncerti un sporta sarīkojumi, kuros gan vērot meistaru sniegumu, gan piedalīties pašiem.

Džeza trio "Delbecq3" koncerts Siguldā
27. aprīlī plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" koncertēs džeza trio "Delbecq 3". To veido virtuozais franču pianists Benuā Delbeks, kanādiešu kontrabasists Mailss Pērkins un bundzinieks no Kongo – Emils Biaijenda. Trio piedāvā starptautiski pazīstamā mūziķa, stila, eksperimentu un improvizācijas talantu apveltītā Benuā Delbeka krāšņās kompozīcijas. "Delbecq 3" iedvesmu smeļas arī āfrikāņu ritmos, ar savu meistarību un saulaino mūziku liekot publikai doties iztēles ceļojumā.

Filma "Nameja gredzens" Ikšķilē
27. aprīlī plkst. 19.00 Ikšķiles tautas namā skatāma latviešu spēlfilma "Nameja gredzens". Filma "Nameja gredzens" ir leģenda par 13. gadsimtu, kad bagātās un varenās baltu pagānu zemes kļūst par iekārojamu mērķi Romai. Scenārija autori Aigars Grauba, Makss Kiningss (Lielbritānija), režisors Aigars Grauba, operators Valdis Celmiņš, tērpu māksliniece Sandra Sila, komponists Rihards Zaļupe, producents Andrejs Ēķis.

Izrāde/modes šovs "Viņš ir pliks!" Berģos
27. aprīlī plkst. 19.00 kultūras centrā "Berģi" būs skatāma muzikāla, interaktīva izrāde/modes šovs ar klaunādes elementiem "Viņš ir pliks!" – mūsdienīga skatuves versija par visos laikos aktuālo H.K. Andersena pasaku "Karaļa jaunais tērps". Piedalās aktieri Māris Bezmers, Karīna Lučiņina, Kristiāna Abiļeva, Andrejs Mošāns, mūziķe Elizabete Balčus.

Dokumentālā filma "Turpinājums" Spuņciemā, Salaspilī un Ikšķilē
27. aprīlī plkst. 19.00 Babītes novada Kultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā "Vietvalži", 29. aprīlī plkst. 16.00 Salaspils kultūras namā "Rīgava" un 1. maijā plkst. 16.00 Ikšķiles tautas namā būs skatāma režisora Ivara Selecka jaunā dokumentālā filma "Turpinājums". Filma stāsta par pieciem bērniem, kuri uzsāk skolas gaitas pirmajā klasē dažādos Latvijas novados. Filma "Turpinājums" ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem.

Kriminālkomēdija "Kriminālās ekselences fonds" Vangažos, Inčukalnā un Ikšķilē
27. aprīlī plkst. 19.00 Vangažu kultūras namā, 28. aprīlī plkst. 18.00 Inčukalna tautas namā un 1. maijā plkst. 19.00 Ikšķiles tautas namā demonstrēs jauno latviešu kriminālkomēdiju "Kriminālās ekselences fonds". Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti.

Amatierteātra "AKA" iestudējums "Laikmetu ainiņas" Allažos
27. aprīlī plkst.20.00 Allažu pagasta tautas namā notiks amatierteātra "AKA" iestudējums "Laikmetu ainiņas". Tas ir stāsts par četrām dažādu laikmetu sievietēm, jo, kā teicis Bufērs: "Vienmēr, kamēr vismaz viena sieviete būs šajā pasaulē, atradīsies kas jauns, ko par tām pateikt." Izrādes režisore – Izolde Pētersone.

"R&B Blues Festival PreParty" Zaķumuižā
27. aprīlī plkst. 20.00 Zaķumuižā, kafejnīcā "Valdenrode" notiks "R&B Blues Festival PreParty"pasākums, kurā piedalīsies Latvijas labākā blūza grupa "Latvian Blues Band". Koncerta sākums plkst. 22.00. Jau sākusies biļešu tirdzniecība uz blūza festivālu, kas 16. jūnijā notiks Ropažu estrādē.

Jauno jātnieku skolas turnīra pirmais posms Inčukalnā
28. un 29. aprīlī no plkst. 9.00 Jauno Jātnieku skolas sporta centrā Inčukalnā notiks vasaras sezonas pirmās sacensības – Jauno Jātnieku skolas turnīra pirmais posms. Kopumā šajā sezonā paredzēti trīs posmi, kuru laikā jātnieki krās punktus un cīnīsies par galveno balvu – ceļojumu, kā arī citām vērtīgām balvām, sacenšoties jaunzirgu, bērnu, jauniešu līdz 25 gadu vecumam un pieaugušo konkurencē.

Džudo turnīrs "Saulkrasti 2018"
28. aprīlī plkst. 10.00 Saulkrastu sporta centrā novada pašvaldības aģentūra "Saulkrastu kultūras un sporta centrs" rīko džudo turnīru "Saulkrasti-2018", lai popularizētu džudo novadā un Latvijā, kā arī ļautu bērniem krāt sacensību pieredzi,. Sacensībās piedalās zēni un meitenes – 2006. gadā dzimušie un jaunāki. Jaunāko vecuma grupu dalībnieki sacensības sāks plkst. 10.00, vecākie – plkst. 16.00.

Stādu gadatirgus "Cīruļu diena" Salaspilī
28. aprīlī no plkst. 10.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks sezonas pirmais stādu gadatirgus "Cīruļu diena". Gadatirgū varēs iegadāties krāšņumaugus, augļu kokus un ogulājus, kurus plašā izvēlē piedāvās stādu audzētāji no visas Latvijas. Lai dārzkopji varētu realizēt savas ieceres, tiks piedāvāti dārza instrumenti un amatnieku izstrādājumi. Varēs iegādāties arī lauku labumus no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem.
Apmeklētāji varēs apskatīt pirmos pavasara ziedus gan botāniskā dārza āra ekspozīcijās, gan oranžērijā, kur plkst. 13.00 arī notiks Salaspils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes "Nu tik būs" atklāšana. Tāpat dienas garumā kopā ar Salaspils dabas draugu savienības pārstāvjiem būs iespēja darināt putnu būrīšus. Par svētku noskaņu rūpēsies pūtēju orķestris "Salaspils".

Latvijas jaunatnes handbola čempionāta finālturnīri Ulbrokā un Salaspilī
28. un 29. aprīlī Ulbrokas sporta kompleksā un Salaspils sporta namā risināsies Latvijas jaunatnes handbola čempionāta finālturnīri jauniešiem un jaunietēm U-14 vecuma grupā. Sestdien no plkst. 12 00 un svētdien no plkst. 10.00 Ulbrokā finālturnīru par 1.-4.vietu aizvadīs četras labākās puišu komandas no Dobeles, Ludzas, Vaiņodes un Ulbrokas. Tajā pašā laikā Salaspilī notiks turnīrs par 5.-9. vietu, kurā spēlēs Rīgas, Vangažu, Tērvetes, Ogres un Salaspils jaunie handbolisti. 29. aprīlī no plkst. 9.00 Salaspils sporta namā pēdējā trešā posma spēles aizvadīs U-14 meiteņu čempionāta dalībnieces – Salaspils, Ludzas, Jēkabpils un Dobeles sporta skolu komandas.

Mākslas dienu izstāde "Piejūras sapņi" Carnikavā
No 28. aprīļa Carnikavas tautas namā "Ozolaine" būs skatāma Mākslas dienām veltīta izstāde "Piejūras sapņi". "Piejūras sapņi" ir latviešu kā jūras krastā dzīvojošas nācijas iekšējā spēka un identitātes meklējumi nākotnes kontekstā. Sapnis, kas izsapņots tagadnes telpā, ir pirmviela nākotnes matērijai un dzīves telpai. Izstāde ir iekļauta Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāžu ciklā "Latvijas sapņi". Izstāde būs atvērta līdz 20. maijam, kad norisināsies īpašs noslēguma pasākums un zibakcija pie tautas nama "Ozolaine", ko ar drona palīdzību filmēs no putna lidojuma.

Latvijas novusa čempionāta finālturnīrs jauktajiem pāriem Baldonē
28. aprīlī plkst. 10.00 Baldones sporta kompleksā paredzēts Latvijas novusa čempionāta finālturnīrs jauktajiem pāriem. Turnīrā piedalīsies divdesmit labākie dueti pēc ceturtdaļfināla un pusfināla turnīru rezultātiem. Pārstāvēta būs teju visa Latvija – Rīga, Liepāja, Ventspils, Aizpute, Kuldīga, Saldus, Jelgava, Ozolnieki, Jēkabpils, Kocēni, Cēsis, Valmiera, Burtnieki un arī Baldone.

Siguldas koru apriņķa skate Siguldā
28. aprīlī no plkst. 11.00 Siguldas 1. pamatskolā notiks Siguldas koru apriņķa skate, kurā kolektīvi demonstrēs XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku Noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" repertuāra apguvi. Šī ir viena no pēdējām koru skatēm Latvijā (pavisam tādu bija 20), kurās piedalās teju 400 kolektīvu 17 000 dalībnieki.

Velokrosa "Baloži" otrais posms Ķekavas novadā
28. aprīlī plkst. 11.00 pie Baložu vidusskolas sāksies velokrosa "Baloži" šāgada otrais posms. Bērni līdz 10 gadu vecumam sacentīsies īpašā marķētā trasē sacensību centra tuvumā, bet pārējo grupu sportisti veiks 1-5 septiņus kilometrus garus apļus mežā. Šogad sacensību seriālā paredzēti pieci posmi – trīs pavasarī un divi rudenī.

Starptautiskā dejas diena Siguldā
28. aprīlī Siguldas Mākslu skolā "Baltais flīģelis" tradicionāli norisināsies Starptautiskā dejas diena. Pasākuma apmeklētājus priecēs meistarklases profesionālu dejotāju vadībā, kur dejotprasmi varēs izmēģināt un apgūt ikviens, kā arī koncerts. No plkst.12.00 līdz 14.00 ikviens interesents aicināts piedalīties trīs dažādās meistarklasēs. Plkst.12.00 notiks modernās dejas nodarbība kopā ar Gundu Ģēģeri, plkst.13.00 radošās kustības nodarbību vadīs Madara Luīze Muzikante, savukārt plkst.14.00 norisināsies nodarbība "Tu vari!" kopā ar Madaru Luīzi Muzikanti. Starptautiskās dejas dienas noslēgumā plkst.18.00 ikviens aicināts apmeklēt dejas dienas noslēguma koncertu.

Jauno vokālistu konkursa "Mūsu dziesmas Latvijai" pusfināls Mārupē
28. aprīlī plkst. 12.00 Mārupes kultūras namā notiks Noras Bumbieres jauno vokālistu konkursa "Mūsu dziesmas Latvijai" pusfināls. Konkursu rīko Noras Bumbieres fonds un Mārupes kultūras nams.

Senioru saiets "Sajūtot Dziesmu un deju svētkus" Jaunolainē
28. aprīlī plkst. 12.00 Jaunolaines kultūras namā notiks Olaines novada senioru saiets "Sajūtot Dziesmu un deju svētkus". Pasākums sāksies ar izstādi "Zudusī Latvija", plkst. 13.15 lielajā zālē notiks koncerts, kurā piedalīsies vokālais ansamblis "Sarma" un deju kolektīvi "Viducis" un "Dzērve", bet plkst. 15.00 paredzētas dejas (spēlē Normunds Cielava).

Latvijas futbola pirmās līgas spēles Ķekavā un Olainē
28. un 29. aprīlī Ķekavas "Audas" stadionā un Olaines pilsētas stadionā notiks "komanda.lv" Latvijas futbola līgas otrās kārtas spēles. FK "Auda" pirmo oficiālo mājas spēli aizvadīs sestdien plkst. 14.00 pret Jura Docenko futbola skolas "Alberts" komandu, bet sporta klubs "Super Nova" svētdien plkst. 19.00 Olainē uzņems futbola klubu "Smiltene".

Latvijas dāmu handbola čempionāta finālspēle Ulbrokā
28. aprīlī plkst. 17.00 Ulbrokas sporta kompleksā notiks Latvijas dāmu handbola čempionāta pirmā finālspēles – pašreizējās titula īpašnieces Stopiņu NHK handbolistes tiksies ar Jēkabpils sporta skolas komandu. Finālsērija ritēs līdz divām uzvarām. Pamatturnīru sāncenses beidza attiecīgi pirmajā un trešajā vietā, savstarpējās spēlēs divas uzvaras izcīnīja Stopiņu NHK, vienreiz tika fiksēts neizšķirts.

Grupas "Big Al &The Jokers" jubilejas koncerts Ķekavā
28. aprīlī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā piecu gadu jubilejas koncerttūres ietvaros uzstāsies grupa "Big Al & The Jokers". Pavasarīgā tikšanās ar grupu kā vienmēr sniegs pozitīvas emocijas un dzirkstošas enerģijas lādiņu ilgam laikam. Jau otro gadu koncertā piedalīsies talantīgie Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņi, bagātinot grupas skanējumu.

Izrāde "Devītā sieva" Carnikavā
28. aprīlī plkst. 18.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine"Carnikavas teātra studija "Nagla" aicina uz jaunākā iestudējuma pirmizrādi. Lugas "Devītā sieva" autors ir Ivars Šterns, režisors Zigurds Neimanis. Ieeja bez maksas.

Vidrižu amatierteātra izrāde "Viss par sievietēm" Lēdurgā
28. aprīlī plkst. 19.00 Lēdurgas kultūras namā ar Miro Gavranu lugu "Viss par sievietēm" viesosies Vidrižu amatierteātris. Dramaturga iecere, veidojot formas ziņā lugai neierastu un spēlēšanai sarežģītu kompozīciju, ir atklāt sievietes pasauli, kas slēpjas aiz ieņemamā amata, ģimenes stāvokļa, finanšu apstākļiem un pat aiz ikdienas grima kārtas. Režisore Sandra Avotiņa.

"333 Kartinga skolas" atvērto durvju diena Ropažu novadā
29. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 13.00 sporta kompleksā "333" Ropažu novadā bērni no septiņu gadu vecuma tiek aicināti apmeklēt "333 Kartinga skola" atvērto durvju dienu. Bērniem būs iespēja bez maksas izbraukt ar kartingiem, iepazīties ar šī gada nodarbību programmu un satikt "333 Kartinga skola" pasniedzējus – pieredzējušos Latvijas autosportistus Beati Klipu un Ralfu Sirmaci, ka arī vienu no labākajiem motosportistiem – Tomu Macuku.

Ģimeņu folkloras kopas "Lizda" jubilejas pasākums Katlakalnā
29. aprīlī plkst. 13.00 Katlakalna tautas namā ar jautru ballīti ģimeņu folkloras kopa "Lizda" svin savu piecu gadu dzimšanas dienu. "Ciemos gaidām visus, kuri ar mums sadziedājuši, sadancojuši un sadraudzējušies, kā arī tos, kas ar mums vēlas iepazīties. Līdzi jāņem: svinību nosakņojums, ērti apavi dancošanai un neliels kārums kopīgajam viesību mielastam."

IV Latvijas vokālo ansambļu festivāls "Mūsu dziesma Latvijai" Ikšķilē
29. aprīlī Ikšķilē norisināsies ceturtais Latvijas vokālo ansambļu festivāls "Mūsu dziesma Latvijai". Plkst. 15.00 to ievadīs garīgās mūzikas koncerts Ikšķiles ev.lut. Sv. Meinarda baznīcā, bet plkst. 18.00 koncerts "Mūsu dziesma Latvijai" izskanēs Ikšķiles tautas namā. Festivāla dalībnieki – vokālie ansambļi: "Stari" (Lēdmane), "Vīzija" (Kalsnava), "Eliksīrs" (Bauska), "Stīga" (Rīga), "Dzelde" (Mārupe), "Priekā" (Cīrava), "Tieši tāpēc" (Vaive), "Kaprīze" (Vangaži), "Noktirne" un "Klusie ūdeņi" (Naukšēni), "Druvas tonis" (Saldus), Rūjienas Sv. Bērtuļa baznīcas draudzes ansamblis, "Vēlreiz" (Staicele), "Saime" (Ogresgals), "Rembates dāmas", "Nona" un "Tikai tā" (Ikšķile), "Gaudium" (Ikšķile), "Par to" (Kandava), "Junona" (Gaiķi), "Noskaņa" (Tukums).

Starptautiskās džeza dienas koncerts Siguldā
30. aprīlī plkst. 18.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" ar koncertu "Nodaļas faili" tiks aizsākta jauna tradīcija – Starptautiskās džeza dienas atzīmēšana. Vienlaikus pasākums būs Mākslu skolas "Baltais flīģelis" jaunās populārās un džeza mūzikas nodaļas programmas "Mūsdienu ritma mūzika" prezentācija. Koncertā īpaši gaidīti jaunās programmas interesenti, jo šī būs iespēja klātienē satikt pedagogus, kā arī redzēt viņus aktīvajā koncertdarbībā. Koncertā skanēs: Charlie Parker, Eden Ahbez, Antonio Carlos Jobim, Toota Thielemans, Jimmy Mc Hugh, Ringolda Ores, Ulda Stabulnieka, latviešu tautas dziesmu aranžijas.

Ādažu novada kausa izcīņa stafešu skrējienā
1. maijā no plkst. 11.00 risināsies tradicionālais Ādažu krosa stafešu skrējiens apkārt Vējupei. Sacensību sākums Vējupes pludmalē. Skrējiens paredzēts deviņās vecuma grupās – sešās jauniešiem un trijās pieaugušajiem. Komandas sastāvā ir pieci dalībnieki. Skrējiena garums – 3040 metri, tas sadalīts piecos etapos (500-775 m). 1. etaps (600 m) starts Vējupes pludmalē līdz Attekas un Skolas ielas krustojumam; 2. etaps (775 m) Attekas un Skolas ielas krustojums – Draudzības iela; 3. etaps (665 m) Draudzības iela – Vējupes iela; 4. etaps (500 m) Vējupes iela – Vējupe; 5. etaps (500 m) Vējupe – finišs Vējupes pludmalē.