Trio "SILK" koncerts Siguldā

4. maijā plkst. 19.00 Siguldas koncertzāle "Baltais flīģelis" koncertu sniegs trio "SILK", kuras sastāvā ir flautiste Sondra Lejmalniece, altiste Liene Kļava un arfiste Ieva Šablovska. Koncerta programmā dzirdēsiet skaņdarbus, kas ir šāda sastāva koncertpērles: divus franču komponistu skaņdarbus – Kloda Debisī "Sonāti flautai, altam un arfai" un Andrē Žolivē "Mazu svītu", kā arī angļu komponista Arnolda Baksa "Elēģisko trio".

Jaunzēlandē dzimušā komponista Semjuela Greja "Trio flautai, altam un arfai", kas veltīts Lienei Kļavai, tiks atskaņots pirmo reizi, kaut gan uzrakstīts jau 2011. gadā. Komponists savā darbā parāda katra instrumenta iespējas, tembra savdabīgumu un tajā pašā laikā kopēju krāsu. Programmā būs arī viens duets – Romualda Jermaka "Šūpļadziesmu jūrai" flautai un arfai.

Par savu debijas gadu ansamblis uzskata 2010. gadu. Trio nosaukums, kas sākotnēji izveidots no vārdu un uzvārdu pirmajiem burtiem, tulkojumā no angļu valodas nozīmē "zīds", kas arī pēc ansambļa sastāva nelielām izmaiņām šo gadu laikā saglabājis tēla būtību.

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas koncertzāle “Baltais flīģelis”
  • Notikuma sākums: 2018-05-04 19:00:00