25.04.2018 07:44

Aptauja Ķekavā. Vai esat vakcinējies pret ērču encefalītu?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ķekavā. Vai esat vakcinējies pret ērču encefalītu? Liene Ozola un arhīvs

Latvijas Infektoloģijas centrs jau marta beigās no iedzīvotājiem saņēmis pirmās piesūkušās ērces, lai pārbaudītu, vai tās nav encefalīta vīrusa pārnēsātājas. Nule centra laboratorijā pārbaudīta pirmā ar encefalīta vīrusu inficētā ērce. Kopumā laboratorijā pārbaudītas 72 ērces.

 

Andris, būvnieks
Noteikti potējamies, jo mēs braucam uz laukiem, tāpēc ir jābūt pasargātiem. Esam vakcinēti gan pieaugušie, gan bērni. Arī šogad visa ģimene esam potējušies.
 
Kristīne, friziere
Neesmu potējusies, jo man ir bail. Ja no tā nevar izvairīties, paiet vesela diena, līdz tam esmu gatava, bet pret ērcēm nepotējos. Man ir bail no paša dūriena – tā laikam man ir trauma no bērnības, tāpēc no potēšanās izvairos.
 
Jānis, industriālais alpīnists
Nē, nevakcinējos, jo maniem paziņām pēc tam tas rezultāts bija daudz skumjāks, nekā tad, ja nebūtu potes. Es domāju, ka mana imūnsistēma ir pietiekami stipra, un galu galā – nav ko organismu slinku padarīt ar potēšanos.
 
Agita, sētniece
Nē, nepotējos. Es uzskatu, ka nav jēgas, jo notiks tā, kā tam ir jānotiek. Savu deviņpadsmit gadus veco dēlu gan vedu potēties, to cenšos neaizmirst, bet pati nepotējos.