Šūpoļu festivāla atklāšana un Zaķu skrējiens Siguldā

31. martā plkst. 13.00 Siguldā atraktīvs Zaķu skrējiens atklās Šūpoļu festivālu, kas norisināsies jau trešo gadu. Nepilnu kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz kādam no trim finiša punktiem, kuri būs arī festivāla šūpoļu galvenie laukumi, skrējiena dalībniekus sagaidīs novada olimpieši. Skrējienā aicināti piedalīties lieli un mazi dalībnieki, vienīgais noteikums ir ērts apģērbs un zaķa ausis.

Dalībniekus, kas no stacijas laukuma dosies uz Svētku laukumu, finišā sagaidīs skeletonisti brāļi Dukuri, uz Maija parku aizcilpojušos zaķus sagaidīs kamaniņu braucēji brāļi Šici, bet Raiņa parkā garauši satiks olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju bobslejistu Jāni Strengu. Sasniedzot finišu, ikviens Zaķu skrējiena censonis varēs kārtīgi izvingroties, lai iesildītos Šūpoļu festivāla baudīšanai kopā ar Siguldas olimpiešiem un uzgrauzt pa sulīgam olimpiskā spēka burkānam.

No 31. marta līdz 2. aprīlim Siguldā jau trešo gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls. Īpaši šim notikumam tiks radītas 100 unikālas un neparastas šūpoles, kas būs izvietotas aptuveni 3 kilometru garā pastaigu maršrutā.

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas dzelzceļa stacijas laukums
  • Notikuma sākums: 2018-03-31 13:00:00