Andreja Osokina klaviermūzikas vakars Berģos

Andreja Osokina klaviermūzikas vakars Berģos publicitātes

28. decembrī plkst. 19.00 Garkalnes novada kultūras centrā "Berģi" notiks starptautisku konkursu laureāta, pasaulslavenā pianista Andreja Osokina klaviermūzikas vakars. Koncertā skanēs gan klasiķu skaņdarbi, gan daudzveidīgie 20. gadsimta šedevri.

Koncerta programmas pirmajā daļā būs dzirdamas klasiskas vērtības – komponistu Volfganga Amadeja Mocarta un Friderika Šopēna skaņdarbi, kurus raksturo skaistas un dziedošas melodijas, romantisks saviļņojums un virtuoza klavierspēle.

Otrā daļa veltīta 20. gadsimta sākumam – laikam, kad mūzikā un mākslā bija ļoti daudz virzienu un dažādu -ismu. Izskanēs gan krievu vēlīnā romantisma smeldze ar Sergeja Rahmaņinova miniatūrām, gan latviešu klaviermūzikas pērļu rota ar Jāzepa Vītola kompozīcijām un tajā pašā laikā Amerikā tapušie Džordža Geršvina vispazīstamākie šedevri – dziesmas un "Rapsodija blūza stilā".

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko starptautisko pianistu konkursu laureāts, ieguvis arī Latvijas Lielo mūzikas balvu. Pasaulē pieprasītais latviešu pianists regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs: Berlīnes filharmonijā, "Konzerthaus Berlin", "Alte Oper" zālē Frankfurtē, "LaVerdi" zālē Milānā, Vigmora, "St Martin in the Fields" un "Kings Place" koncertzālēs Londonā un citās.

Koncertējis kopā ar neskaitāmiem orķestriem, tostarp Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, orķestri "Kremerata Baltica", Francijas Radio filharmonijas orķestri, Mančestras Hallé Simfonisko orķestri, Braitonas Filharmonijas orķestri un Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem. Tāpat arī ierakstīti un izdoti divi solo albumi.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Kultūras centrs Berģi
  • Notikuma sākums: 2017-12-28 19:00