Ķemeru svētki

No 10. līdz 12. augustam tiks svinēti Ķemeru svētki – tradīcija, kas šogad tiks atzīmēta jau 10. reizi un, kā jau šādā jubilejas reizē pienākas, iepriecinās ar vēl nepieredzēti plašu pasākumu programmu.

 

Svētkus atklās nu jau tradicionālais nakts koncerts pie sēravota paviljona "Ķirzaciņa" 10. augusta vakarā, kura klausītājus šoreiz priecēs jauna un atraktīva mūziķu grupa "The Sparkling 5" jeb dzirkstošais piecinieks. Savukārt 11. augustā kultūras norises turpināsies ar dažādiem koncertiem uz brīvdabas skatuves.

Rīta cēliens būs veltīts mazajiem skatītājiem, un sāksies plkst. 10:00 ar Jūrmalas teātra izrāde "Reiz bija ...". Ap pusdienlaiku skatuvi pārņems dažādu mūzikas stilu jaunās grupas, sniedzot koncertu visas dienas garumā, bet diena noslēgsies ar kārtīgu izdancošanos zaļumballē.

Ķemeru bibliotēka svētku laikā pārtaps par īstu kultūras un dabas izglītības centru, piedāvājot gan Jūrmalā dzimušās mākslinieces Agitas Mežielas /Krīgertes/ īpaši Ķemeru svētkiem veidoto gleznu izstādi, gan dabas izziņas aktivitātes ar iespēju saņemt balvas. Nav aizmirsts arī par Ķemeru galvenajām bagātībām – Ķemeru svētku ietvaros notiks sērūdeņu un dūņu izzināšanai veltīta ekskursija "Pa Ķemeru nacionālā parka dziedējošās zelta dzīslas pēdām", kas pirmo reizi tika organizēta Ķemeru nacionālā parka Ceļotāju dienas laikā 5. maijā un izpelnījās tik lielu interesi, ka visiem gribētājiem pat nepietika vietas. Ekskursijai iepriekš jāpiesakās pa tel. 26872625.

Un visbeidzot, protams, sporta sacensības, kas arī kļuvušas par Ķemeru svētku neatņemamu sastāvdaļu. Spēkiem mēroties varēs orientēšanās sportā, volejbolā, šaušanā, bērnu riteņbraukšanā, virves vilkšanā un Anniņas kurpes mešanā, būs arī jautrības stafetes, piepūšamās atrakcijas, vizināšanās ar zirgiem u.c.

Nav nekāds noslēpums, ka Ķemeru vārds pēdējā laikā uzmanības lokā nokļuvis nebūt ne iepriecinošāko iemeslu dēļ – ugunsgrēkā bojā gājusi viena no vērtīgākajām senā kūrorta ēkām. Tomēr unikālie dziednieciskie, dabas un kultūrvēstures resursi nekur nav pazuduši, un to neparastā, pārsteidzošā harmonija turpina gan vilināt šurpu tūristus, gan arī uzņēmīgai rīcībai iedvesmot vietējos iedzīvotājus. Ķemeru svētki ir viens no spilgtākajiem šīs iedvesmas apliecinājumiem, kas top, sadarbojoties visiem Ķemeru kopienas pārstāvjiem.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ķemeri
  • Notikuma sākums: 2012-08-10 22:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-08-12 01:00:00