05.08.2012 17:11

Dāsnās vēlēšanu gaidas

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pašvaldību vēlēšanu tuvumu jau var diezgan labi noģist ziņu virsrakstos.

Skeptiski novadu politikas vērotāji teiks, ka par nākamgad jūnijā gaidāmo notikumu vēsta it kā ilgi briedusī un tomēr tieši šoruden realizēt nolemtā dāsnā iecere par bezmaksas autobusu siguldiešiem. Savukārt Salaspils dome atvērusi maciņu, lai abu vidusskolu audzēkņi kopā ar atestātu saņemtu arī autovadītāja apliecību, ceļš līdz kurai citkārt jauniešiem vai viņu vecākiem nemaz nav tik lēts prieks.

Tiesa, kamēr siguldiešiem atvēlēts par brīvu vizināties autobusā, ubagiem šai tūristiem bagātajā un sakoptajā pilsētā var piespriest pat 50 latu lielu sodu. Šāds soda mērs nav nekāds dāsnais žests. Tikai nav skaidrs, kā šādu summu policistiem izdodas piedzīt no tiem, kam kabatās vējš svilpo.

Atgriežoties pie dāsnuma – Garkalnes novada Berģu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Videmars Rumpēters laikrakstam saka – ja katrs apkārtnes iedzīvotājs ziedotu desmito tiesu, ilgi kārotais supermodernais dievnama projekts jau būtu realizēts un kristiešu centrs sen būtu vēris durvis apmeklētājiem. Pat tad, ja Garkalnes silos sabūvēto muižu īpašnieki miljonāri ziedotu kaut simto tiesu. Nepieciešams tikai mazumiņš dāsnuma – aicina mācītājs.

Pierīgā ir virkne dievnamu, kuri joprojām gaidīt gaida jaunu altāri, zvanu, siltinājumu vai pat vēl tikai būvprojektu. Par tiem var lasīt portāla "Apriņķis.lv" jūlija tēmā. Viena lieta ir kopīga visiem jaunceļamajiem dievnamiem – tie visi gaida iedzīvotāju ziedojumus. Ja ne vairāk, tad ziedotājam būs kur iegriezties uz ģimenes obligāto dievkalpojumu Ziemassvētku vakarā. Toties pārliecinātāki kristieši nežēlo apavus un sviedrus, šonedēļ pulcēdamies, lai dotos svētceļojumā uz tālo Aglonu.