Olaines rogainings

30. jūlijā no plkst. 11.00 Olaines Mežaparka estrādē pirmo reizi norisināsies Olaines rogainings, kas aicina skrējējus un orientieristus pieteikties 2, 4 vai 6 stundu skriešanas distancei, izaicināt sevi 3 stundu MTB velodistancē vai 8 kilometru taku skrējienā pa daļēji marķētu maršrutu. Savukārt bērniem tiek piedāvāta rogaininga pastaiga kopā ar instruktoriem.

Pirmais starts paredzēts plkst. 11.00 garāko distanču – 4 un 6 stundu – komandām, plkst. 11.30 tiks dots starts 3 stundu MTB velodistancei, bet plkst. 12.00 startēs 2 stundu rogaininga dalībnieki, 8 kilometru taku skrējiena un rogaininga pastaigas dalībnieki.

8 kilometru taku skrējienā dalība ir individuāla, un tas ir lielisks iesākums orientēšanās pamatu apgūšanai, savukārt 2, 4 un 6 stundu rogainingā piedalās 2–4 cilvēku komandas, kurās apvienojas draugi, ģimenes vai uzņēmuma kolektīvi, kā arī aktīvās atpūtas piekritēji.

Olaines rogaininga orientēšanās apvidus būs daudzveidīgs – sacensību kartē tiks ietverta gan Olaines pilsēta, gan dabas teritorijas ar dažāda seguma ceļiem, takām un dabīgiem šķēršļiem, piemēram, purviem, tādējādi izšķiroša nozīme apvidus īpatnību pamanīšanā un izmantošanā.

Reģistrācija sacensībām pieejama sacensību mājas lapā, kur aplūkojamas arī apvidus bildes un video.

Papildus Info

  • Norises vieta: Olaines Mežaparka estrāde
  • Notikuma sākums: 2017-07-30 11:00:00