Izrāde "No Rozentāla" Ķekavā

26. aprīlī plkst. 17.30 Ķekavas kultūras namā izrāde "No Rozentāla", kas vēsta par izcilo latviešu mākslinieku Jani Rozentālu (1866–1916). Galvenajās lomās: Rūta Dišlere un Jānis Znotiņš. Režisore – Paula Pļavniece. Scenogrāfiju un kostīmus veidojusi Liene Pavlovska, bet dramaturģiskā materiāla autors ir Ivo Briedis.

Iecere īstenot izrādi par gleznotāju Jani Rozentālu ir likumsakarīgs turpinājums Mūzikas un mākslas atbalsta fonda iestrādnēm un jau īstenotajām izrādēm šajā virzienā – veidot stāstus teātra valodā par spilgtām personībām Latvijas kultūrā un mākslā.

Janis Rozentāls: "Kad es par maz kur eju, kā viesībās, ballēs, teātrī un citās vietās, tad priekš sevis, zinādams, aizbildinos ar to, ka man nav melno svārku vai naudas un laika, bet tas ir diezgan mazs iemesls un lielākais kavēklis ir kūtrība.

Kustēties vajag, jo es redzu, kādus nelāgus augļus tāda istabā tupēšana izaudzina – pedantus, iedomīgus, vienpusīgus un netaisnus skābputras. Kamēr turpretim kustoties, dabū jaunus iespaidus, idejas un pamudinājumus, un, kas priekš jauna mākslinieka svarīgākais – darbus, protekcijas un iepazīšanas."

Iestudējums tapis ciklā par Latvijas māksliniekiem "Kolekcija. Viencēlieni. Klasiķi pirms klasikas".

Biļetes: 6 eiro, skolēniem un pensionāriem – 3 eiro, nopērkamas "Biļešu paradīzes" un kultūras nama kasē.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Ķekavas kultūras nams
  • Notikuma sākums: 2017-04-26 17:30