Izrāde "Padegs un Padegs" Ķekavā

Izrāde "Padegs un Padegs" Ķekavā "Mūzikas un mākslas atbalsta fonds"

27. martā plkst. 17.30 Ķekavas kultūras namā notiks iestudējums "Padegs un Padegs" par gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu (1911-1940).

Latvijas mākslinieku vidū ir daudz personību, par kurām ir vērts veidot stāstus un uzvedumus. Tāpēc nodibinājums "Mūzikas un mākslas atbalsta fonds" (MMAF) turpina izrāžu un stāstu ciklu par spilgtām personībām kultūrā un mākslā, īstenojot izrādi par 20. gs. sākuma mākslinieku un slaveno Rīgas dendiju Kārli Padegu.

"Kā režisoru un radošu personu, mani saista un interesē radoša personība Kārlis Padegs – viņa raksturs, uzskati, dzīves izpratne, laikmeta redzējums, idealizētā dekadence, drosmīgais erotisms dzīvē un kā tas viss krustojas un veido viņa mākslu. Ir sajuta, ka viņš sevi ir izdomājis. Mēģinājis savu privāto dzīvi, savu publisko personu veidot kā mākslas objektu. Manuprāt, viņa dzīve ir mēģinājums radīt artefaktu, kuru viņš tā arī nesasniedz..." komentē izrādes režisors Varis Piņķis.

MMAF jau ir īstenojis vairākus iestudējumus par izcilām personībām – izrādes "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam", "Aisedora. Baskājainā dejotāja", "PAUĻUKS. Rāmji", atjaunotas izrādes "Parīze–Rīga–Parīze" par māksliniekiem Rūdolfu un Elvīru Piņņiem un "DZEJNIECE. Mirdzas Ķempes mīlestība".

Biļetes: 6 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 3 eiro, nopērkamas "Biļešu paradīzes" un kultūras nama kasē.

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Ķekavas kultūras nams
  • Notikuma sākums: 2017-03-27 17:30