12.07.2012 13:57

Skolēni ir, skolotāju nav

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kad beidzot būs vasara? Šādu jautājumu, šķiet, nedēļas nogalē neviens vairs nesadūšojas uzdot.

Lai gan sinoptiķi ziņo, ka karstuma rekordi nav sasniegti, tveice atnesa ne vien prieku par sauļošanos, bet arī ugunsnelaimes un sakarsušo peldētāju upurus. Pierīgā, par laimi, gan viss noritējis salīdzinoši mierīgāk nekā tālākajos Latvijas nostūros.

Tomēr, spītējot karstumam, dzīve nenorimās: vaiga sviedros aizvadīta Latvijas III Olimpiāde, kur lielisku sniegumu parādīja arī Pierīgas sportisti, gūstot ne mazumu medaļu, diženākais no folkloras festivāliem "Baltica 2012" pieskandināja Ķekavu un Siguldu. Pēdējā 65. šūpuļsvētkus svinēja arī pasaules slavenais vijolnieks Gidons Krēmers.

Tomēr karstums un brīvdienas ir pagājuši. Un labi vien ir, jo tiem, kas nav nodevušies atvaļinājuma priekiem, vēss prāts ir vajadzīgs arī vasaras plaukumā: īpaši tūkstošiem topošo studentu, sperot atbildīgo soli un izvēloties atbilstošākās studijas – ne vien tās, kas vislabāk patīk, bet tās, kuras patiešām būs visnoderīgākās.

Iespēju iegūt augsti kvalificētas zināšanas piedāvā arī Pierīgas mācību iestādes – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Siguldas filiālē, Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža, Mālpils Profesionālā vidusskola. Neraugoties uz plašo profesiju izvēles klāstu, Mālpils mācību iestādēs trūkst vairāk nekā desmit pedagogu. Un jautājums, vai pēc desmit gadiem vēl būs, kas skolās māca ķīmiju un fiziku, joprojām nav zaudējis savu aktualitāti.